Det er ikke bare på den andre siden av dammen at TV- og avis-publikummet holder pusten mens stemmene under det amerikanske valget telles opp - også her i Norge er interessen skyhøy.

Gårsdagens valgsending på NRK, inkludert Kveldsnytt, nådde nesten 1,4 millioner seere, ifølge tall fra NRKs analyseavdeling. Det gir en seerandel på 43 prosent.

- Dette er sterke tall som vi er fornøyde med, og vi ser at folk oppsøker NRK ved store nyhetsbegivenheter. Vi er opptatt av å gi et bredt nyhetstilbud om presidentvalget på TV, nett og radio, og interessen fra publikum er stor, sier Marius Tetlie, fagredaktør i NRK til Kampanje. 

Han sier at sendingene vil vare i 26 timer, inkludert Kveldsnytt i kveld, og at de deretter går på med nye sendinger i morgen tidlig. 

- Vi følger også nyhetsutviklingen tett på nettet og radio. Vi har utrolig mange dyktige folk som jobber godt fra USA og hjemmefra. Stemningen preges av høy energi og en vilje til å levere god og viktig journalistikk om dette nyhetsdramaet, sier Tetlie. 

Hos konkurrenten, TV 2 nyhetskanalen, nådde seertallene 790.000 i går. Det ga en andel på 8,7 prosent til kanalen, som er den syvende beste andelen i kanalens historie.

- Vi vet at NRK-gravitasjonen er stor på hendelser som dette. NRK er dyktige, og mange ser på dem av gammel vane. Jeg er ikke så opptatt av NRK, vi leverer på merket og vel så det på våre egne mål, sier TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække til Kampanje. 

TV 2: - Yngre seeere oppsøker nyhetskanalen
Videre sier Solbrække at redaksjonen er strålende fornøyde med gårsdagens tall. Hun mener det er spesielt interessant at i aldersgruppen 20-49 år, ga gårsdagens sending de nest høyeste seertallene i Nyhetskanalens historie. 

- Vi opplever en svært interessant trend, der de yngre seerne nå i økende grad oppsøker TV 2 Nyhetskanalen. Vi vet fra andre undersøkelser at nyhetsinteressen blant de unge er høy, men at de foretrekker sosiale medier. Jeg tillater meg å tro at kvalitetsjournalistikk fra våre dyktige folk, slår godt an også hos de unge. De er opptatt av fakta og analyse, og folk synes det er spennende med den løpende rapporteringen, sier Solbrække.

Hun forteller at de også opplever stor pågang av bilder under emneknaggen #2valg fra ungdommer som ser valgvaken eller sender spørsmål til livesenteret på TV2 på tv2.no.

- Vår totale dekning på tv, nett og sosiale medier forsterker hverandre, sier hun. 

TV 2: - Vi har de beste ekspertene
Solbrække sier at folk som har kritisert norske mediers fokus på det amerikanske valget, nå kan se med egne øyne at dette også er stoff leserne og seerne ønsker. 

- Tallenes tale er klar, dette ønsker det norske folk å følge med på. Vi ser det også på tv2.no, der USA-stoffet slukes av leserne. Vi har satset stort i år, og har ti journalister og fotografer i USA - som har levert solide reportasjer med fokus på velgerne selv. 

Hun peker også på at seerne holder seg lenge på TV 2 Nyhetskanalen, og at de yngste seerne holder seg der lengst. 

- Ubeskjedent vil jeg påstå at TV 2 har de beste ekspertene, og at folk er så lenge inne og ser, bygger opp under at det interesserer dem, sier hun. 

- Hvor lenge vil sendingene vare - og hvordan er stemningen i valgstudio nå? 

- Teamet vi hadde i valgstudio i natt, er sendt hjem på tvangssoving. Men det vil jo helst ikke sove. Vår eminente tallknuser Terje Sørensen er visst allerede på vei tilbake på jobb. Vi har satt på nye team og opplagte folk som tar seg av dekningen gjennom dagen, så her blir man fortsatt fullt oppdatert. Teamet fra i natt er uansett tilbake på lufta på TV 2 og Nyhetskanalen med egen valgsending klokken 19 i kveld. Deretter holder vi på så lenge det trengs, avslutter Solbrække. 

Les også: TV 2 sletter innlegg etter korona-blemme: - I strid med anbefalingene