NRK vil likevel ikke ta en avgjørelse om hvor de skal flytte før nyttår. Nå sier kringkastingssjefen at de håper å ta en avgjørelse i løpet av et halvt år

– Vi rekker ikke å finne ny NRK-tomt før nyttår. NRK er nå i en fase der vi jobber med ulike alternativer, flere av dem er kjent fra før av. Jeg håper at vi skal lande beslutning i løpet av et halvt års tid, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Aftenposten.

Det har lenge vært klart at NRK skal flytte fra Marienlyst i Oslo. I februar ble det klart at tomten der de holder til i dag selges til Johan H. Andresens selskap Ferd. Planen var å ta en avgjørelse om hvor de skal flytte i løpet av året, men nå blir dette altså likevel ikke noe av.

NRK har blitt tilbudt en rekke tomter. I juni ble det kjent at Bjørvika, Bryn​, Storo​, Løren​, Lillestrøm​ og Lilleaker er pekt ut av NRK som de forslagene som best oppfyller deres kriterier.

Nå er det klart at NRK også har blitt tilbudt tomta til Veterinærhøgskolen på Adamstuen. Samtidig har Universitetet i Oslo tilbudt NRK å bli en del av Oslo Science City – området mellom Majorstuen og Blindern, rett ved siden av der NRK holder til i dag, som skal utvikles til et nytt innovasjonsdistrikt.

Thor Gjermund Eriksen vil ikke si hvilke tomter NRK for tiden anser som mest aktuelle. De har tidligere sagt at de ønsker en sentral beliggenhet og gode kollektivmuligheter innen kort avstand.

(©NTB)

Les også: Salget av NRK-eiendom på Marienlyst godkjent