Saken blir oppdatert. 

Som Kampanje tidligere har skrevet skal TV-rettighetene til norsk fotball ut på salg denne høsten. Nå er det klart at rettighetene legges ut for salg i dag. Visningsrettighetene omfatter medieprodukter som Eliteserien, OBOS-ligaen, Toppserien, 1.divisjon kvinner, NM herrer og kvinner.

Avtaleperiode er på seks sesonger, og også PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen, landskamper A-kvinner, landskamper U21, og aldersbestemte landskamper vil være mulig å by på.

Les også: Klart for norsk fotball-thriller i TV-markedet – blir den største rettighetspakken noensinne

- Økt i verdi
I avtalene som gjelder i dag, har Discovery rettigheter til Eliteserien og OBOS-ligaen, NRK har rettigheter til NM, Toppserien og A-kvinner, mens Amedia har rettigheter til PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen, Toppserien og NM.

Det er Fotball Media som gjennomfører salgsprosessen. Rettighetssjefen i Fotball Media, fotballens salgs- og rettighetsselskap, Knut Kristvang, mener norsk fotball har økt i verdi. 

- Det har vært en del spennende rettighetsrunder tidligere i år, men vi mener norsk fotball har økt i verdi og bør være et attraktivt innhold i årene som kommer. Ikke minst har samarbeidet med nåværende partnere på de ulike rettighetene, og arbeidet i klubbene og ligaene, bidratt til at dette har utviklet seg godt. Det er en spennende periode vi selger rettighetene for, sa Kristvang til Kampanje i slutten av oktober.