Nordic Entertainment Group (Nent-gruppen) har satt nytt mål om å bli den europeiske strømmevinneren. Nå skal Nent-gruppens strømmetjeneste Viaplay bli rullet ut i ti internasjonale markeder innen utgangen av 2023, inkludert Estland, Latvia, Litauen, Polen og USA i 2021.

Nent-gruppen har samtidig satt mål om om å øke abonnentbasen til 10,5 millioner ved mer enn å doble sin betalende Viaplay-abonnentbase i Norden til omtrent seks millioner, innen utgangen av 2025.

- Viaplay er en nordisk suksesshistorie, og vi er nå klare til å utvide internasjonalt og bli den europeiske strømmemesteren, sier Nent-sjef Anders Jensen.

Tar nordisk drama til USA
Viaplay skal etter planen lanseres i Estland, Latvia og Litauen i mars neste år, før Polen står for tur i august 2021. Deretter venter USA i slutten av 2021. 

- Viaplay vil bli lansert i USA som en skreddersydd tjeneste som tilbyr nordiske dramaserier av høy kvalitet, skriver Nent.

Bare i år har Viaplay lansert 30 nye nordiske dramaserier. Målet har vært å økte antall egenproduksjoner til 40 neste år.

Sikrer seg Bundesliga i Polen
Tirsdag morgen kom også nyheten om at Nent-gruppen har sikret seg rettighetene til den tyske Bundesliga til og med 2024-25-sesongen. Nent-gruppen stiller dermed enda sterkere før deres planlagte lansering i Polen i august 2021.

- Bundesliga er trippel-A sportsrettigheten i Polen, og denne avtalen avslører våre ambisjoner for Viaplay i dette raskt voksende markedet. Vi har mål om å ta en lederstilling i Polen og å omforme strømmelandskapet raskt med ytterligere rettighetskjøp, sier Jensen.

Varslet offensive planer
Det er ingen hemmelighet at Nent-gruppen har hatt offensive ambisjoner. I sommer skrev Kampanje om ekspasjonsplanene til det svenske mediekonsernet som også driver TV3 og P4.

Etter å ha lansert på Island tidligere i år, etter ha vært tilgjengelig i Norge, Sverige, Danmark og Finland fra før av, sa Nent-sjef Anders Jensen følgende under en kvartalspresentasjon i juli:

- Vi er klare for å rulle ut Viaplay internasjonalt. Vår plattform kan konkurrere med de beste i bransjen og den suksessfulle lanseringen på Island viser at vi er klare til å da dette til neste nivå.

Les også: Vil lansere Viaplay i 15 nye land: - Kan konkurrere med de beste i bransjen

Nå sier Jensen at tiden er inne for å «gripe denne store muligheten vi har foran oss».

- Gitt den fortsatte veksten i strømming og stadig økende etterspørsel etter høykvalitets og lokalt relevant underholdning. Vi er klare. Vi har plattformen, vi har den operative modellen, vi har innholdet, og viktigst av alt, vi har teamet, sier Jensen i dag.

Viaplay-sjefen har også gode nyheter til sine nordiske kunder. Fra og med desember får de tilgang til innhold fra strømmetjenesten Starzplay og serier som «Power», «Black Sails» og «Ramy».

Les også: Varsler prisvekst for Viaplay etter ski- og Premier League-kjøp