Nordic Entertainment Group (Nent-gruppen) har sikret eksklusive rettigheter i Skandinavia til å vise verdensmesterskapet i fotball for kvinner i 2023. Samtlige kamper vil vises på Nents strømmetjeneste Viaplay, samtidig som utvalgte kamper vil vises på selskapets åpne TV-kanaler.

Kvinnenes fotballmesterskap har raskt vokst i popularitet. FIFA regner med at VM i 2019 tiltrakk mer enn én milliard seere verden rundt. Kvartfinalen i fjorårets VM mellom Norge og Australia ble sett av 895.000 nordmenn på det meste. NFF kalte det seerrekord i fjor sommer. 

- Fotball-VM for kvinner fikk utrolig mange seere sist, er dette det perfekte tidspunktet å lande den rettigheten?

- Dette er strålende nyheter for oss. Vi vet at fotballjentene har evnen til å begeistre hele nasjonen, og har sett imponerende seertall i mesterskap tidligere. I tillegg er det spillere fra øverste hylle på det norske laget, noe som gjør at det er lov å håpe på stor sportslig suksess, sier Nent-gruppens sportssjef i Norge, Kristian Oma, til Kampanje.

- Tror dere interessen vil fortsette å vokse i Norge og Skandinavia?

- Fotball for kvinner er inne i en rivende utvikling, og dette skal videre opp og frem. Interessen som er skapt er først og fremst jentenes egen fortjeneste, og vi er glade for å kunne presentere dette bredest mulig – og fra den største arenaen, sier Oma.

Også administrerende direktør Anders Jensen i Nent jubler for rettighetskjøpet.

- Dette vil bli det største fotballmesterskapet for kvinner noensinne, og vår dekning vil nå et nytt publikum og inspirere neste generasjon av lokale superstjerner, sier Nent-sjefen i en pressemelding.

I 2023 skal Australia og New Zealand være vertsnasjoner for et utvidet mesterskap med 32 land og 64 kamper spilt over fem uker i juli og august.