Det hører til sjeldenhetene at det lanseres nye radiokanaler på FM i disse dager. Fredag forrige uke kunne innbyggerne i Trondheim likevel for første gang høre The Beat på FM. Kanalen har tatt over FM-frekvensen 106,2 som tidligere ble benyttet av Studentradioen. FM106,2 eies nå av Jan Arve Gjøvik som har inngått samarbeid med Radio Metro om å drifte sendingene. Frekvensen er svært god og gir innendørsdekning på FM i Trondheim og store deler av nabokommunene.

 - Vi valgte å sende vår søsterkanal The Beat i Trondheim. Både fordi vi da unngår direkte konkurranse med våre gode samarbeidspartnere Nea Radio og Radio Trøndelag, men også fordi vi har tro på at mange i Norges mest levende studentby vil sette pris på musikkformatet til The Beat som primært retter seg mot unge voksne. The Beat er allerede meget populær i Oslo-området, og vi gleder oss derfor til at folk i Trondheim oppdager den nye radiokanalen de nå kan høre på FM, sier sier Radio Metros daglige leder Hilde Apneseth i en melding.  

Les også: Dagsavisen og Radio Metro i nytt podkast-samarbeid

The Beat sender fra før på FM og DAB på Østlandet og Sørlandet. Stasjonen er en av Norges største lokalradiostasjoner med rundt 100.000 ukentlige lyttere.