Så langt har 871.000 nordmenn sett andre episode av «Maskorama» på NRK og avsløringen av Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum som mannen i fugleskremsel-kostymet. Det er en vekst på nesten 50.000 seere i Total Screen Rating fra første episode på samme tidspunkt forrige uke.

760.000 valgte å se episoden lineært på NRK1 lørdag kveld. Det ga en andel på 50 prosent av seerne i dette tidsrommet.

Slo TV 2s semifinale
Omtrent samtidig fulgte 596.000 første del av semifinalen i «Skal vi danse» på TV 2. Det ga en andel på 39,5 prosent.

NRK holder med andre ord masken i konkurransen mot TV 2 på lørdagskvelden.

- «Maskorama» er et program som hele familien kan kose seg med sammen, og vi ser at det slår an også i de unge målgruppene. Det er en engasjerende gjettelek med fascinerende masker og kostymer og kreative opptredener. Dessuten er jo Silje Nordnes, Jan Thomas, Marion Ravn og Nicolay Ramm særs hyggelig selskap på lørdagskvelden, sier prosjektredaktør i NRK, Jan Egil Ådland.

- Noe skikkelig rør
Mye tyder på at TV-seerne er uenige i kritikken «Maskorama» har fått fra tidligere TV-produsent Geir Bie, som har kalt programmet for «noe skikkelig rør» og «et fryktelig teit musikk-konsept».

Heller ikke VGs anmelder var imponert, og ga produksjonen terningkast tre.

«Maskorama»-produsent Petter Testmann-Koch i Fremantle svarte slik på kritikken overfor Kampanje:

- Vi ønsker jo flest mulig seere, så det er kjempesynd at vi ikke traff Geir Bie denne gangen. Heldigvis er det mange andre som så på programmet, så det er vi glade for.

Les mer: TV-produsent slakter Maskorama: - Har ikke noe på norsk TV å gjøre

«Nytt på nytt» på topp
«Maskorama» ble også helgens nest mest sette TV-program bak «Nytt på nytt» og deres 856.000 seere. «Norge rundt» runder av pallen med 697.000 seere på lineær-TV.

«Skal vi danse» topper lista hos TV 2 med 606.000 seere på hele semifinalen. Så langt har sesongen et snitt på 666.000 i Total Screen Rating.

«Farmen» hadde 497.000 seere på søndagens episode, mens 485.000 fikk med seg fredagens episode av «Hver gang vi møtes». Begge disse seriene gjør det også godt på TV 2 Sumo og de har et snitt på henholdsvis 670.000 og 659.000 i Total Screen Rating så langt i år.