Mange var nysgjerrige på hvem som skjulte seg bak de ekstravagante maskene i NRKs nye underholdningsprogram «Maskorama». Lørdagens premiere hadde 828.000 seere på NRK1.

Det ga en andel på 46,9 prosent.

Til sammenligning hadde høstens «Stjernekamp»-premiere 728.000 seere.

- Det er en solid start for et helt nytt program, rett og slett. Fordelingen mellom seing lineært og på nett tyder på at dette er et program de fleste vil se når det sendes, sier analysesjef Kristian Tolonen i en pressemelding.

749.000 så sendingen direkte på NRK1, mens 79.000 har så langt sett den på nett.

I «Maskorama» skal åtte maskerte kjendiser konkurrere om TV-seernes stemmer. Bare når de sendes ut av konkurransen, får seerne vite hvem de er. I første episode var det tidligere håndballspiller Susann Goksør Bjerkrheim som fikk sitt maskefall.

VGs anmelder Tor Martin Bøe er noe avmålt i sin mottakelse  av programmet, men kommer frem til at «det absolutt er noe familieunderholdende godis i bunnen av Maskorama», og triller terningkast tre.

Prosjektredaktør i NRK, Jan Egil Ådland, er glad for at mottakelsen hos TV-seerne er bedre.

- Det er gøy å se at publikum likte gjettekonkurransen vår. Det var gøy å gå på lufta med noe nytt og friskt som passer for hele familien, og jeg registrerer at sosiale medier nærmest har tatt fyr av alt engasjementet som gjetteleken har skapt. Dessuten tror jeg Maskorama er perfekt i en tid der hverdagen for mange er preget av kombinasjonen smittevernstiltak og høstmørke, sier han.

Programmet produseres av Fremtantle sendes uten publikum i salen som følge av myndighetenes nye koronatiltak.