I sin nye kvartalsrapport heter det at Disney har tapt rundt 3,1 milliarder dollar i driftsresultat sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. Det er først og frem tomme kinosaler og stengte temaparker som er årsaken, skriver Financial Times.

Men verdens største mediekonsern kan samtidig avsløre sine nyeste tall på strømmetjenesten Disney+. Ett snaut år etter lanseringen har Disney fått inn 73,7 millioner abonnenter på sin nye tjeneste Disney+.

Les også: Disney+ er landets fjerde største strømmetjeneste - NRK forsvarer posisjonen blant barna

Dermed  har Disney+ gått forbi konkurrenten HBO som i kvartalsrapporten til Time Warner-eieren, AT&T, kunne registrere  60 millioner kunder på sin HBO-tjeneste.

Det liker investorene på New York-børsen godt og svarte med å sende aksjen opp fem prosent.

Underholdningsgiganten tapte likevel penger på sin direkte til forbruker-virksomhet, som også inkluderer Hulu og ESPN. Disney fikk et tap på 580 millioner dollar i tredje kvartal på en omsetning snaue fem milliarder dollar.

- Det virkelige lyspunktet har vært vår direkte-til-forbruker-virksomhet, som er nøkkelen til fremtiden for vårt selskap, sier Disney-sjefen Bob Chapek.