Syv av ti husstander abonnerer på én eller flere strømmetjenester og vi blir mer og mer lojale. Det viser en ny undersøkelse utført av Epsi Rating Norge.

- Målingen viser at lojaliteten ute blant kundene har steget det siste året, og det er langt færre som nå svarer at de vurderer å si opp strømmeabonnementet enn hva tilfellet var på samme tid i fjor, sier Fredrik Høst, daglig Leder i Epsi Rating Norge.

Kundene er også mer fornøyde med tjenestene enn tidligere, selv om markedslederen Netflix bare plasserer seg midt på treet med en score på 67,3 av 100.

- Strømmegiganten tilbyr en teknisk god tjeneste og er ledende når det kommer til brukergrensesnitt, forklarer Høst. Netflix er dessuten best på å synliggjøre nytt innhold, og her bør flere av konkurrentene ta lærdom, sier Fredrik Høst.

- Men Netflix-kundene er samtidig tydelige på at de etterlyser mer kvalitetsinnhold, avslutter Høst.

Nå er det derimot gruppen «Øvrige» som kommer best ut. I denne gruppen ligger tilbakemeldingene fra kunder som bruker Dplay, Amazon Prime, Youtube Premium, NRK nett-TV og Disney+.

- Blant disse er det særlig Disney+ og NRK nett-TV som skiller seg ut. Selv om Disney+ kun har vært tilgjengelig i Norge i omtrent én måned så har de fått mange abonnenter, og tilbakemeldingene indikerer at disse kundene så langt ser ut til å være begeistret. NRK nett-TV får også gode tilbakemeldinger, og det er ingen tvil om at mange er godt fornøyde med den tjenesten, sier Høst.

Les også: Kanonlansering for Disney+ - har over en halv daglige million seere 

Plassering Strømmetjeneste Score
1 Øvrige 71,6
2 Viaplay 70,5
3 Netflix 67,3
4 HBO 66,2
5 TV 2 Sumo 65,0