TV 2-programleder og podkastvert Guri Solberg Solberg flytter podkasten «Bra damer» til Adlink. Podkasten har tidligere vært hos Monster. Nå blir «Bra damer» en viktig podkast i det Bergenbaserte influencer - og podkastselskapet sin videre satsing.

- Dette er en podkast som har vært på radaren vår siden 2017. Vi digger gode historiefortellere som har tydelige mål med sine flater og som begeistrer publikum, sier Tore Nesheim, daglig leder i Adlink.

Etter en liten koronapause er Solberg allerede godt i gang med å spille inn nye intervjuer med damer hun er fascinert av, ser opp til eller er nysgjerrig på. Over 100 kjente og ukjente kvinner har allerede gjestet podkasten, hvor de prater om alt fra gleder, sorger og skuffelser til familieliv og sex.

- Jeg har prata med flere mulige samarbeidspartnere, men magefølelsen gjorde at jeg landet på Adlink, sier Solberg.

- Skal bli et godt samarbeid
Hun sier de deler samme tanker om hva en god podkast er og hva som må være på plass for at samarbeidet skal funke, både for dem og for lytterne.

- Med Adlinks erfaring og tekniske «setup» som allerede fungerer utmerket, føler jeg meg trygg på at dette skal bli et godt samarbeid. Det er også et pluss at vi begge har base i Bergen, selv om jeg fortsatt kommer til å gjøre mange av intervjuene i Oslo, sier Solberg.

Nesheim sier han er stolt over at Solberg velger Adlink.

- Guri er ei herlig dame, som oser kvalitet i alt hun foretar seg, og hun er desidert en av Norges dyktigste programledere. Med sin avbalanserte og avvæpnende stil, sikrer hun at enhver gjest byr på seg selv, som igjen skaper lytterglede og lytterverdi, sier han.

Tro på Solberg-suksess
Han sier deres hovedjobb blir å skape inntekter til podkasten og Adlink-sjefen har stor tro på Solberg-suksess, også i det kommersielle markedet.

- Vi føler oss sikre på å lykkes godt, og det er heller ikke uheldig at podkasten har en høy konsentrasjon av kvinner 35-45 år. Målet er å sikre at Guri kan investere enda mer tid i sitt sideprosjekt, som følge av at vi lykkes med kommersielle partnerskap som finansierer innholdet som er gratis for alle, sier Nesheim.