I år er det programlederne Marte Stokstad og Mikkel Niva som skal tenne julelysene sammen i «Kvelden før kvelden», melder NRK

Lille julaften-vertskapet lover humor, kos og litt alvor, og ifølge NRK kommer noen av landets beste artister med gjesteopptredener. Som alltid står også «Grevinnen og hovmesteren» på programmet.

- Nå trenger vi nisser, glorete lysslynger og julemusikk mer enn noensinne, og det blir varmt, gøyalt og hold deg fast, proppa med julestemning, sier programlederne til NRK. 

Både Stokstad og Niva synes det er ekstra spesielt å få lov til å holde seerne med selskap på lille julaften i annerledesåret 2020. I tillegg er det nøyaktig 40 år siden NRK sendte sin første «Kvelden før kvelden»-sending. 

- «Kvelden før kvelden» er tidenes hyggeligste tradisjon, og med så mange nye situasjoner å forholde seg til i løpet av det siste året skal det bli deilig med gode gamle jula. Det er noe veldig fint med å samles foran skjermen og la julen synke inn over hele landet. Eller faktisk, over hele verden. I år er vi kanskje mer spredt i jula enn noen gang før, sier Niva. 

Det er kjendiskokken Eyvind Hellstrøm som står for matlagingen under sendingen, slik han har gjort de siste ni årene. 

- Det blir trivelig å være gjestekokk i «Kvelden før Kvelden» igjen, men jeg kommer til å savne assistenten min, Ingrid Espelid Hovig, som var sammen med meg sist gang, sier Hellstrøm til NRK. 

I fjor var det Haddy Njie som ledet sendingen sammen med Mikkel Niva. Underholdningssjef Charlo Halvorsen i NRK forklarer byttet av programleder slik:

- Alle programledere i «Kvelden før kvelden» blir erstattet etter et par, tre sendinger. Selv om dette er en kveld med sterke tradisjoner, så er det likevel viktig med fornyelse og endring. Så slik er det i år også - som det alltid har vært, sier han til Kampanje.

«Kvelden før kvelden» har vært et populært TV-innslag lille julaften, men i fjor mistet sendingen 220.000 seere. Også andelen falt fra 73 til 68 prosent. Det betyr at flere TV-seere valgte å se på andre kanaler enn NRK1 på dette tidspunktet.

Les også: Flere klager på valget av Haddy Njie som programleder for «Kvelden før kvelden»

Fjorårets programledere:

Haddy Njie og Mikkel Niva loset TV-seerne inn i høytiden i fjor. I år får Niva selskap av en ny makker. Foto: NRK