Kringkastingrådet opplyser om at de ved neste møte i Kringkastingsrådet, som avholdes onsdag 25. november, blant annet vil diskutere Brennpunkt-dokumentaren «Guds utvalgte» om Brunstad Christian Church (BCC) Kringkastingsrådet har mottatt hele 328 henvendelser om episoden. Totalt har de mottatt 489 henvendelser siden forrige møte. 

Flere medlemmer i BCC har protestert høylytt mot hvordan trossamfunnet fremstilles i NRK-dokumentaren i mediene de siste ukene. 

- Det er stort sett bare negative reaksjoner og de fleste virker å komme fra medlemmer i BCC, sier rådssekretær Erik Skarrud om henvendelsene.

Han sier det er sjelden at et program mottar så mange som 300 henvendelser hos Kringkastingsrådet. 

- Det kan skje en eller to ganger i året. Sist gang tror jeg var «Festen etter fasten», altså id-sendingen i våres, sier han til Kampanje.

Les også: NRK i klagestorm etter id-sending: - Propaganda for islam

BCC-klage på syv sider
BCC, tidligere kjent som Smiths venner, har selv klaget inn Brennpunkt-episoden til Kringkastingsrådet, i en svært omfattende og detaljert klage på hele syv sider.

De har delt klagen i fire deler - innledning og oppsummering, 
prosess, omgang med fakta og kildebruk, journalistisk sluttprodukt, påfølgende nettsaker og håndtering i sosiale medier og effekten. 

I klagen skriver BCC blant annet at NRK Brennpunkt «med full styrke har forsøkt å plassere BCC utenfor det norske samfunn og kultur, som et lukket og usunt miljø».

- Resultatet er et portrett av et trossamfunn der det ser ut som sentrale personer beriker seg på medlemmenes bekostning, at det er rot i økonomien og at medlemmer lider under negativ sosial kontroll og mangel på ytringsfrihet. Totalt sett et bilde som verken BCC eller det overveldende flertallet av medlemmer kjenner seg igjen i, og som leder til stigmatisering av en kristen minoritet, skriver de videre. 

I tillegg til de Brennpunkt-episoden, skal rådet også diskutere Dagsrevyen-intervjuet med drapsmistenkte Tom Hagen, TV-serien «Atlantic Crossing», en Snapchat-nyhet om vindkraft, henvendelser om overgrep og identifisering av en skole i nyhetsinnslag og FlippKlipp ber om likes.