Costume utvider forretningsmodellen og lanserer nå Costume Icon, hvor leserne skal gjøres til midtpunktet. Nå kan kommersielle samarbeidspartnere reklamere via Costumes lesere, såkalte mikroinfluencere.
 
Sjefredaktør i Costume Norge, Kine B. Hartz, forteller at de ønsker å komme nærmere leserne og invitere dem inn i teamet og fellesskapet.
 
- Samtidig ønsker vi å effektivisere influencerkampanjene våre, så vi ikke bare følger strømmen, men også er med på å definere fremtidens influensermarkedsføring, sier hun.
 
Costume Icon ble lansert i Danmark tidligere i år, og Hartz forteller at de har sett verdien dette har tilført danske Costume. Rundt 2500 lesere, kalt Costume Icons, lager innhold til en rekke influenserkampanjer. Konseptet kan betegnes som det mest omfattende og allsidige på markedet akkurat nå, ifølge Hartz, da alle leserne kan bli Costume Icons.

Konseptet er et samarbeid med det svenske tech-selskapet Society Icon. 
 
- Vi er veldig glade for å kunne starte partnerskapet med Society Icon som de første i Norge, og på den måten styrke vår nordiske posisjon som motemedie. Å bidra til et større mangfold i influenserverden er en naturlig forlengelse av vårt verdisett, avslutter Hartz.
 
Lanseringen markerer samtidig Society Icons inntog i Norden, med Bonnier som den første strategiske partneren. Daglig leder og grunnlegger av selskapet, Mose Haregot, forteller at Costume er den perfekte partneren når de nå går inn i Norge.
 
- Gjennom partnerskapet vårt i Danmark har vi sett hvordan de deler vår visjon om fremtidens kommunikasjon – å invitere publikum til å bli en del av og styrke deres varemerke, forretning og lojalitet, sier han.