Mandag går Amedia på lufta med Avisa Oslo, som er mediekonsernets nye storoffensiv i hovedstaden. De går i direkte konkurranse med Aftenposten, og da nyheten om satsingen sprakk 19. november, var Aftenpostens sjefredaktør Trine Eilertsen rask med å signalisere en opptrapping av Oslo-dekningen.

- Våre undesøkelser viser at vi eier Oslo-posisjonen, som det mediehuset folk forbinder med journalistikk om Oslo. Etter vi la ned Aften Aften har vi ikke opprettholdt den Oslo-dekningen vi hadde den gang, men likevel beholdt posisjonen, men det vi har diskutert er at vi er nødt til å trappe opp i Oslo, og det er vi godt i gang med og har planer for, sa Eilertsen til Kampanje.

Nå har opptrappingen materialisert seg i form av 20 til 25 millioner kroner som avisen skal bruke på å styrke sin posisjon i Oslo. Det skriver Aftenposten.

- En god del av satsingen kommer i form av stillinger som vi lyser ut nå, sier Trine Eilertsen til egen avis.

Hun ga de ansatte beskjed om satsingen klokken 09.30 fredag og hun legger ikke skjul på at det er konkurransen fra Amedia som gjør at den kommer nå.

- Vi har jobbet med dette i år. Det er klart at da Amedia kom nå, så måtte vi gjøre det raskere. Sånn sett er det konkurransen som har fått oss til å sette opp farten, sier Eilertsen.

Les mer: Aftenposten-redaktør om ny konkurrent: - Vi er nødt til å trappe opp i Oslo