Det amerikanske presidentvalget bidro i forrige uke til tidenes beste uke for den amerikanske nyhetskanalen CNN. I løpet av nettverkets 40 år lange historie har kanalen aldri fått fler seere til sin valgdekning.

Kanalen opplyser i en pressemelding torsdag at de var rangert nest øverst i antall seere, både primetime og i løpet av dagen. USA Today skriver at CNN slo Fox News, hvor førstnevnte hadde 5,9 millioner seere i gjennomsnitt forrige uke, mens Fox hadde 5,7 millioner. 

- En estraordinær historie
Også i Norge var det mange som fulgte med på CNN. Fra 4. november til 7. november fulgte ca 150.000 nordmenn kanalen i gjennomsnitt.  Mike McCarthy, Executive Vice President og General Manager i CNN International, forteller til Kampanje at de er utrolig stolte av deres dekning.

- Valget i USA er en ekstraordinær historie, og vi er utrolig stolte av CNNs rapportering om det, som tydelig resonnerer med publikum i Norge og over hele kloden. Verdens øyne har vært på CNN, sier McCarthy til Kampanje.

Les også: Over 1,3 millioner så NRKs valgsending: - TV 2 har de beste ekspertene, svarer konkurrenten

Tredobling i Norge
Kampanje har vært i kontakt med TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom som forteller at CNN sine norsk tall spratt opp under presidentvalget.

- Ukene før valget ligger det rimelig jevnt på om lag 50.000 seere. Så spratt det opp 100.000. Et snitt på ca. 150.000 fra 4. til 7. november. I disse dagene hadde de faktisk om lag tre prosent andel av seing, sier Massaiu til Kampanje.

Til sammenligning hadde TV 2 Nyhetskanalen en markedsandel på 7,5 prosent blant alle TV-seerne i hele forrige uke og det var den beste i TV 2 Nyhetskanalens historie. Nyhetskanalen hadde under valget en daglig dekning på 842.000 seere. 

Les også: Presidentvalget ga tidenes beste uke for TV 2 Nyhetskanalen

TV-sjefen i Mediacom forteller at CNNs tall nå er i ferd med å normalisere seg, men at tallene fremdels ligger over hva de gjorde før valget.

- Det er svært gode tall for CNN og det må nok et så spennende valg til for å få disse seertallene. Jeg tror heller ikke noen er overrasket over at så mange nordmenn hadde behov for å oppsøke en amerikansk nyhetskanal for å følge deres dekning av valget. Total sett er det lenge siden nordmenn har sett så mange timer nyheter som vi gjorde disse dagene, sier Massaui.