Discoverys nye humorserie «Basic Bitch» hadde premiere på TVNorge og Dplay torsdag. Humorserien om fire venniner som «syntes det er bedre å være en nier i Tønsberg, enn en firer i Oslo» er skrevet og skapt av Amanda Erlandsen og Vilde Klohs.

Premiereepisoden ble sendt klokken 22:30 på TVNorge i går, hvor 57.000 seere fulgte episoden. I tilegg så 46.000 seere episoden på Dplay, som tilsammen gir 103.000 seere.

- Dette er greie tall, og vi er ganske trygge på at det vil komme flere seere til. Serien genererer stort engasjement i målgruppen i sosiale medier, og ser ut til å treffe fint, sier kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery til Kampanje.

Episode to ble også tilgjengelig på Dplay torsdag, og den har fått 35.000 seere på Discoverys strømmeplattform.

Les også: TVNorges nye humorhåp: - Det må være lov å være jente og også være idiot

Firer fra NRK og Aftenposten
De første anmeldelsene av serien har kommet inn og både Aftenposten og NRK Filmpolitiet triller terningkast fire.

- Til tross for årets mest fengende tittel, er humorserien Basic Bitch ikke mer enn middels morsom, skriver Aftenpostens Ingrid Åbergsjord.

Marte Hedenstad i Filmpolitiet skriver at hun kun har fått tilgang på to episoder, men at hun har tro på at «bestejentene i «Basic Bitch er såpass gøyale å henge med at dette kan bli et vennskap jeg gjerne pleier utover høsten», samtidig som hun trekker frem skuespiller Kristine Grændsen.

- Seriens store stjerneskudd er Kristine Grændsen. Hun er helt nydelig i rollen som Anine, som ikke tar livet så høytidelig og stort sett er fornøyd så lenge hun får være med på festen, skriver Hedenstad.

VG mer kritisk
VGs anmelder Tor Martin Bøe er mer kritisk til serien som han kaller uengasjerende, og triller en treer på terningen. Anmelderen mener det er vanskelig å få grep på hvor «Basic Bitch» egentlig skal, samtidig som han skryter av skuespillerne. 

- Samtlige skuespillere imponerer i sin famlende hverdagslige sløvhet, skriver Bøe.

«Basic Bitch» legger seg på samme nivå som en annen humorsatsing fra TVNorge. Også «Sigurd fåkke pult» hadde rundt 100.000 seere på sin premiereepisode i vinter. Også den premieren ble sendt klokken 22:30.

TVNorge har bekreftet at det blir en ny sesong av «Sigurd fåkke pult».

Les mer: - Vi har skrevet manuset og jeg kan garantere at det blir voldsomt