Nent-serien «Wisting» vil komme tilbake på skjermen med en andre sesong våren 2021. Det bekrefter Nent i en pressemelding torsdag morgen. Første episode av «Wisting» ble tidligere i år nominert til Edgar-prisen i kategorien «Beste manus for en TV-episode».

Sven Nordin vil igjen spille hovedrollen som detektiv William Wisting.

- Jeg er takknemlig og ydmyk over tilbakemeldingene vi fikk i første runde, og det er så morsomt at vi endelig kan lage mer Wisting. Alle har lengtet etter å komme i gang igjen, sier Nordin.

Også skuespillerne Thea Green Lundberg og Mads Ousdal er med på runde to hvor Trygve Allister Diesen fortsetter som regissør og hovedforfatter. Diesen har med seg Vegard Steiro Amundsen og Jadranko Mehic som manusforfattere.

Les også: Wisting i eksklusivt selskap

- Dramatisk start
Slik beskriver Nent «Wisting» sesong to:

- Første halvdel av sesongen, som er basert på boken Illvilje (2019), starter dramatisk etter at en dømt seriemorder rømmer fra Wistings varetekt. Wisting må dermed ta opp jakten før han rekker å drepe igjen. Samme sak faller i datteren Lines søkelys etter hun blir vitne til flukten.

- Sesongens siste fire episoder, basert på Horsts bok Nattmannen (2009), innleder dramatikken med en kvinnes hode på et spyd midt i Larvik sentrum. Identiteten til kvinnen er ukjent, og William Wisting må bryne seg på den mest groteske saken i hans karriere.

- Enorm etterspørsel
Jørn Lier Horsts
bøker om William Wisting har solgt over én million eksemplarer i Norge og blitt utgitt i mer enn 25 land.

Viaplay-serien slo nordiske rekorder da første sesong kom på strømmetjenesten i våren 2019, og har i senere tid blitt solgt til en rekke land, deriblant USA, Australia, Spania, Nederland og Canada. Det britiske kringkastingsselskapet BBC viste Viaplay-serien i Storbritannia.

Les også: BBC kjøper rettighetene til «Wisting» og «Twin»

- Det har vært en enorm etterspørsel blant seerne våre både i Norge og resten av Norden, og det er veldig gøy at vi nå har startet innspillingen for en ny sesong med Norges mest etterspurte politimann, sier innholdssjef i Filippa Wallestam i Nent-gruppen.

Sesong to vil bestå av åtte episoder og kommer eksklusivt på Nents strømmetjeneste Viaplay i Norden med en forventet premiere våren 2021. Serien produseres av produksjonsselskapet Cinenord og produsent Silje Hopland Eik i samarbeid med tyske ARD Degeto.

Les også: Wisting-produsent går med underskudd og har milliongjeld

På set:

Skuespiller Sven Nordin, regissør og hovedforfatter Trygve Allister Diesen og krim-forfatter Jørn Lier Horst under innspillingen av «Wisting». Foto: Nent