Nesten tre millioner Viaplay-abonnenter kan vente seg et påslag i prisen til neste år. Det fortalte konsernsjef Anders Jensen da han la frem resultatene for tredje kvartal i Nordic Entertainment Group (Nent Group) tidligere i dag. Det var Media Watch som først omtalte den varslede prisveksten.

Konsernsjefen begrunner prisveksten med at de har sikret flere kostbare sportsrettigheter, inkludert de norske langrenn- og alpintrettighetene, som de overtar fra NRK i 2021.

- Vi har skaffet oss en rekke nye sportsrettigheter i Norden og ambisjonsnivået for våre originalserier stiger også. Vi forventer at prisen vil øke i 2021 for å gjenspeile disse investeringene, sa Jensen på dagens resultatpresentasjon.

På lengre sikt vil overtakelsen av Premier League i Norge i 2022 presse prisen oppover, bekrefter Jensen.

Les også: TV3-kanalene flytter «hjem» fra England – samtidig fortsetter Viaplay-veksten

- Vil rettferdiggjøre endringer
Viaplay opererer med to priser på det norske markedet i dag. Film- og tv-pakken koster 119 kroner i måneden, mens totalpakken, som også inkluderer sport, koster 329 kroner.

Viaplay-kundene kan vente seg en prisvekst på begge disse pakkene.

- Dette er veldig rimelige pakker og vi vil rettferdiggjøre alle endringer vi gjør med å legge til mer innhold, sier Jensen.

- Eksepsjonell vekst
Viaplay økte antall abonnenter med i underkant av 100.000 i løpet av tredje kvartal. De har nå over 2,8 millioner betalende kunder, en vekst på 31 prosent på ett år, og er i rute med å nå målet om tre millioner kunder innen utgangen av 2020.

- Vekstnivåene vi har sett det siste året har vært eksepsjonelle og har fremskyndet vår forretningsutvikling med et par år. Det er åpenbart at morgendagens markedsandeler deles ut i dag, og vi er fast bestemte på å gripe denne muligheten nå, sier Jensen.

Tidligere i år ble Nordic Entertainment Groups strømmetjeneste Viaplay lansert på Island. Nå står Estland, Latvia og Litauen for tur. Lanseringen vi skje i første kvartal av 2021.

Les mer: Nent Group ruller ut Viaplay i tre nye land