På denne tiden er det vanligvis TV-messe i Cannes, men som for alle andre må også Mipcom arrangere en av årets store TV-begivenheter digitalt. Det stanset ikke strømmetjenesten Viaplay å hente hjem prisen «Best Series 20202» i konkurransen Cannesseries.

- Det her hadde jeg ikke ventet meg, og jeg er veldig takknemlig for at juryen satte pris på denne serien, sier manusforfatter Amir Chamdin i sin takketale.

Hun skrev serien «Partisan» sammen med hovedrolleinnehaver Fares Fares.

- Når jeg og Fares skrev denne serien sa vi at vi måtte skape noe sterkt, men på en smart måte. Underholdning er underholdning, men det må også være med en ryggrad. Vi lever i dette Europa, og vi lever her sammen – det er budskapet. Vi kan ikke bygge en mur rundt Europa, fortsatte Chamdin i sin takketale fra scenen i Théâtre Lumière i Cannes.

Seriens handling er lagt til et inngjerdet økologisk samfunn med helt egen kultur og regler og som dyrker perfekte biodynamiske grønnsaker.  Der spiller Fares Fares lastebilsjåføren Johnny, som har fått seg jobb på den økologiske gården Jordnära. Landbruksvirksomhet styres av den karismatiske og autoritære lederen Kent, spilt av Johan Rheborg og Johnny oppdager snart at noe ikke stemmer i Jordnära, og han begynner å bekymre seg for de to unge jentene Nicole og Maria, spilt av Sofia Karemyr og Ylvali Rurling.

Nent-gruppens strømmetjeneste Viaplay er på en stor reise og selskapet rapporterer om stadig flere abonneneter og i en pressemelding fra Nent heter det at «tilveksten av abonnenter er sterk» og at selskapet opplever å ha «flere fremgangsrike originalsatsinger fra både Norge, Danmark, Finland og Sverige.

Med serien «Partisan» satte Viaplay seerrekord denne høsten og bare noen uker etterpå ble rekroden slått med andre sesong av den svenske serien «Älska mig.»

- Vi er utrolig stolte over at våre originalserier får sånne tilbakemeldinger både internationalt og på hjemmebane og ikke minst at vi lykkes å komme ut i to ulike sjangere med «Älska mg» og «Partisan». At «Partisan» får en så prestisjefylt er dessuten et bevis på at nordisk innhold holder høy internasjonal kvalitet, sier Filippa Wallestam, som er innholdsdirektør i Nent-gruppen i en melding.