Tidlig torsdag kveld delte TV 2 Nyheter et innlegg på Facebook-siden sin, der de sammen med et bilde av maskekledde T-banepassasjer, stilte publikum spørsmål om maskebruk.

«Nå er det påbudt med munnbind på offentlige steder der meteren ikke kan holdes i Oslo. Flere byer rundt om i landet følger etter. Men, kan munnbindet gjenbrukes eller bør det gå rett i søpla? Hva mener du?», skrev TV 2 i bildeteksten. 

Flere lesere fulgte opp med kritiske spørsmål og kommentarer til at TV 2 stilte publikum et slikt spørsmål. 

- Hva «vanlige» folk mener er vel strengt talt irrelevant, når alle fagfolk sier at de er for engangsbruk, skrev en av leserne. 

Se innlegget nederst i saken. 

Etter flere kritiske kommentarer fra publikum, valgte TV 2 å slette innlegget. Det bekrefter TV 2s nyhetsredaktør, Karianne Solbrække, til Kampanje.

- Ja, det stemmer av vi slettet posten. Intensjonen var god. Vi ønsket å få tilbakemelding fra følgerne våre om munnbind blir brukt om igjen, og hva de eventuelt tenker om det, sier hun.

Solbrække innrømmer at spørsmålet var upresist formulert.

-  Dermed påpekte flere at det fremsto som om premisset var et det var opp til hver og en. Noe som er i strid med anbefalingene. Det var aldri vår intensjon, så det er bra leserne våre følger med og gir tilbakemelding, sier hun. 

Avdelingsdirektør i FHI, Line Vold, sier til Kampanje at det var fint at TV2 innså at dette ikke var om hva den enkelte måtte synes.

- Dette er et smittevernfaglig spørsmål. Det riktige svaret er at man ikke skal gjenbruke engangsmunnbind, og vaske tøymunnbind før gjenbruk, sier Vold.  

Les også: TV 2 måtte slette Moria-innlegg etter over tusen kommentarer og hets: - Riktig å legge ut saken

Dette innlegget ble slettet:

TV 2 Nyheter valgte å slette dette innlegget fra Facebook siden sin etter kritiske kommentarer fra publikum. Foto: Skjermdump