Til tross for koronautfordringene, blir det også i år en ny og stor «Media Business»-konferanse. Men i motsetning til tidligere år vil årets arrangement ikke bli arrangert på Hotel Continental, men bli en heldigital sending som skal vises den 18. november. 

- «Media Business» er en stor årlig happening i mediebransjen, men for å etterleve alle smittevernrådene vil arrangementet ikke finne sted i sin vanlige form. I år så vil dette eventet bli en to timers lang TV-sending, for med alt det gode innholdet vi sitter på, var det rett og slett ikke et alternativ å utsette eller avlyse arrangementet. Nå vil alt det eksklusive innholdet bli tilgjengelig på en skjerm nær deg slik at deltakerne kan se sendingen når de vil, på den skjermen de måtte ønske og når de selv vil denne dagen, sier ansvarlig redaktør i Kampanje, Knut Kristian Hauger.

Klar med ny covid-19-prognose
Årets sending vil naturlig nok handle om hvordan koronakrisen rammer den norske medie- og underholdningsindustrien og hvilke nye trender og brukervaner vi ser som en følge av en de verdens verste pandemier noensinne. Konsernsjef Steffen Kragh i det internasjonale mediekonsernet Egmont vil være en av hovedgjestene i sendingen og snakke om selskapets utvikling i koronaåret 2020, mens revisjons- og konsulentgiganten PWC vil presentere en rykende fersk femårsprognose for media- og underholdningsindustrien som hensyntar de dramatiske endringene som har rammet sektoren.  

- Covid-19 har fremskyndet endringer i brukernes vaner og medført digitale endringer som ellers først ville ha kommet lenger frem i tid. Det har skjedd mange endringer på mye kortere tid enn hva som er tilfelle i en normalsituasjon, sier partner i PWC, Eivind Nilsen til Kampanje.

Her kan du se hele programmet til årets Media Business.

Finansdirektørene slipper til
Til å kommentere prognosene og utviklingen har Kampanje også satt sammen et panel av finansdirektører fra det største eierselskapet til Schibsted, et av verdens største kommunikasjonskonsern og en nordisk mediegigant. Gjester her vil være tidligere finansdirektør i Schibsted og nå investeringsdirektør hos Schibsted-eier Blommenholm Industrier, Trond Berger, finansdirektør i Omnicom Media Group, Rune Kristiansen, og finansdirektør i Aller Media, Anette Nordskog.

- Det har utkrystallisert seg noen tydelige trender under koronaåret 2020 som økt digitalisering og økt netthandel og legger vi til Amazons Norden-lansering på toppen av koronakrisen får vi det mange vil kalle «en perfekt storm». Men kommer det til å nytte for norske selskaper og slåss mot Amazon? Hvor stor blir netthandelsgiganten? Og hvordan skal du kapitalisere på Amazon som selskap? Det er noe av det vi vil svare på i årets sending, sier Hauger.

Amazon og mediekjør
Konsulenthuset Boston Consulting Group og partner Øivind Torpp har med seg en rykende fersk Amazon-rapport og i tillegg vil også tidligere Kapital- og Financial Times-journalist, Kristine Moody, fortelle om hennes nye gründer-suksess bygget opp på verdens største netthandelsplattform.

I tillegg blir det også litt tut og mediekjør på årets «Media Business»-konferanse når podkastgjengen Svein Tore Bergestuen, Eva Sannum og Christian Marstrander vil gjennomføre en mini live-sending av podkasten «Tut og mediekjør» som går bak overskriftene i nyhetsbildet.

- Vi skal snakke om medienes dekning av koronakrisen og har med oss en fersk analyse gjort i samarbeid med Retriever, som viser hvor massiv dekningen har vært i Norge, sammenlignet med de andre nordiske landene. Hvilke tema har fått størst oppmerksomhet, hva har ikke fått den plassen det burde, sier Bergestuen til Kampanje.

Det er niende året på rad Kampanje.com arrangerer «Media Business»-konferansen som diskuterer og belyser de viktigste trendene i medie- og kommunikasjonsindustrien og utfordringer norske medieselskaper, merkevarer og annonsører møter.