Fastighetsnytt, som eies av den svenske mediegiganten Bonnier, kjøper 100 prosent av aksjene i Estate Media. Estate Media er en ledende medieaktør når det gjelder eiendom i Norge og har også en sterk posisjon i det danske markedet. Fastighetsnytt er en del av Bonnier News’ forretningsområde DI-gruppen og omfatter også publikasjonen Byggindustrin.

- Jeg er veldig glad for at vi kunne lande denne avtalen. Gjennom kjøpet av Estate Media tar vi et nordisk grep om den interessante eiendomssektoren. Jeg er overbevist om at Fastighetsnytt og Byggindustrin har mye å lære av Estate Media og vise versa. I DI-gruppen får vi nå vår første virksomhet utenfor Sverige, noe som også er spennende, sier Peter Fellmann, direktør for DI-gruppen i en melding. 

Kjøpet skal gi Fastighetsnytt en sterkere posisjon i Norden innenfor journalistikk, eventer og konferanser i eiendomsmarkedet og berede grunnen for fortsatt vekst for de journalistiske produktene og utvikling av konferansevirksomheten i Norden.   

- Norden fremstår som ett marked
Eieren av Estate Media er Trond Valle (48) og han sier «FastighetsNytt utvilsomt er den aktøren som matcher Estate Media best.»

- For utenlandske investorer fremstår Norden som ett marked. Estate Media har mange dyktige ansatte som har jobbet i selskapet over tid. Sammen med FastighetsNytt besitter vi lokal kunnskap og gode nettverk i hvert land, og sammen dekker vi hele Norden som marked. Estate Medias strategi har i lang tid vært å satse nordisk, så dette er en stor dag for oss, sier Valle. 

Valle har jobbet en evighet i norsk mediebransje og startet i Dagens Næringsliv under Kåre Valebrokk på begynnelsen av 1990-tallet. Siden beveget han seg over i eiendomsnisjen og grunnla fagpresseforlaget Estate Media som senere kjøpte konkurrenten Næringseiendom. 

- Men i dag selger du livsverket? 

- Ja, nå selger jeg livsverket og jeg selger alt, men det begynner også en ny reise som jeg gleder meg til å være med på. Det var egentlig ikke meningen fordi vi har lenge hatt en plan om å bli nordiske og har siden vi startet opp kjøpt oss inn i Danmark. Men dette var en perfect match. Bonnier er størst i Sverige og de har startet opp i Finland, men manglet Norge og Danmark  hvor vi er dominerende. Så nå blir en komplett nordisk aktør og det blir utrolig spennende. Dette er ikke slutten, men en ny begynnelse, sier Valle til Kampanje.

Estate Media-konsernet hadde i 2019 et overskudd før skatt på 13,8 millioner kroner og omsetningen endte på nærmere 100 millioner kroner. I meldingen opplyses det ikke om prisen Bonnier betaler for aksjene. 

- Det kan jeg desverre ikke kommentere, sier Valle. 

Kjøper også reklamebyrå
Fastighetsnytt tar også over design- og reklamebyrået Blake AS, som er spesialisert på eiendomsmarkedets aktører, prosesser og kommunikasjonsutfordringer. 

– Med lang erfaring fra de store design- og reklamebyråene har vi rendyrket Blake til å bli et byrå med spesialkompetanse på eiendomsbransjen. Vi har unik innsikt og kompetanse om alle aspekter rundt eiendom, og bruker all vår energi til å skape merverdi for kundene våre. Med ny eier er det naturlig å se på nordiske muligheter og prosjekter, også for Blake, sier daglig leder i Blake, Henrik Hagelsteen. 

Kjøpet av Estate Media gir begge virksomhetene en sterkere posisjon til videre utvikling av konferansedelen i Norge og Danmark. Det mener kommersiell direktør i Estate Media, Jan Erik Pedersen.

- Gjennom en ny og stor profesjonell eier, vil vi ytterliggere forbedre tilbudet til våre kunder. Vi vil øke satsningen på våre digitale produkter, og nyte godt av et stort selskaps muskler. Impulser og kunnskap fra en stor profesjonell aktør, med et nordisk nedslagsfelt, vil være verdifullt for utviklingen av både våre konferanser og våre medieprodukter, sier Pedersen.

Saga Corporate Finance AS har vært finansiell rådgiver og Advokatfirmaet Ro Sommernes har vært juridisk rådgiver for selger i anledning transaksjonen.  Advokatfirmaene Roschier og Sands har vært juridiske rådgivere og Deloitte vært finansiell rådgiver for kjøper i anledning transaksjonen.