Reaksjonene var sterke da Schibsted-sjefen Kristin Skogen Lund uttalte seg kritisk om VGs dekning av ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for Oljefondet.

- Jeg har vært jævlig irritert på den Tangen-saken, sa Kristin Skogen Lund under et intervju i forbindelse med et foredrag på NHH.

Les også: Schibsted-sjef vekker oppsikt med Tangen-kommentar

Selv om Schibsted eier av VG, som var en av de mediehusene som har kjørt saken hardest, mente Skogen Lund hun stod fritt til å mene noe om dekningen.

- Men jeg er jo et fritt menneske med ytringsfrihet jeg også, så jeg er ikke redd for å si at jeg har irritert meg over det, fulgte Schibsted-sjefen opp.

Uttalelsen vekket sterke reaksjoner i pressemiljøer og i klubbene til store Schibsted-aviser som Aftenposten og VG, men også hos Schibsted-eier Blommenholm industrier krevde en forklaring.

- Dette er snakk om løpende redaksjonelle spørsmål, som ligger i kjernen av redaktørens uavhengighet - også fra eier og utgiver. Dette prinsippet er nedfelt i både medieansvarsloven og Redaktørplakaten, sa styreleder Jon Wessel Aas i Blommenholm Industrier til bransjenettstedet Journalisten.

Onsdag ettermiddag er det satt opp en debatt i regi av Oslo Redaktørforening, der foreningen har invitert både Skogen Lund og VGs ansvarlige redaktør Gard Steiro som deltakere. Redaktørforeningen stiller spørsmålet om «hvor grensene egentlig går for hva medieeiere kan si og mene om journalistikken i egne mediehus?»

Sendingen starter klokken 17.00 og i tillegg til Skogen Lund og Steiro, er også Kristina Fritsvold Nilsen, regiondirektør i Amedia, Magne Lerø, ansvarlig redaktør i Dagens Perspektiv og
Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening, invitert til å stille.

Debatten ledes av TV 2-programleder Linn Wiik og du kan følge sendingen her: