- Tredje kvartal ble et eksepsjonelt kvartal for Schibsted, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted i børsmeldingen som ble sluppet onsdag morgen. 

Mediekonsernet Schibsted kan i sin ferske kvartalsrapport fortelle om bedre resultater i sin mediedivisjon «News Media», som teller aviser som VG, Aftenposten og flere av landets største regionaviser.

Veksten drives både av økt salg av digitale abonnement, der mediekonsernet nylig passerte milepælen en milliard kroner i omsetning tidligere enn antatt og bedre reklametall. Selskapet tjener også mer på at flere av kostnadstiltakene har slått inn tidligere enn antatt og at folk holder seg mer hjemme. 

Tjener mer enn på lenge
Overskuddet på driften i mediedivisjonen endte på 266 millioner kroner og det var en kraftig forbedring sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2019 da overskuddet endte på 165 millioner kroner. Veksten var på 63 prosent sammenlignet med tredjekvartal for ett år siden. 

Det er mange år siden Schibsted har tjent mer penger på sin avisdrift. 

- Både trafikken og engasjementstallene er høyere og vår abonnementstjeneste - som er vårt største satsingsområde som et ledd i transformasjonen av vår medievirksomhet - fortsetter å vokse, sier konsernsjefen. 

Omsetningen i mediedivisjonen økte med to prosent til 1,79 milliarder kroner i årets tredje kvartal. 

Her kan du se alle tallene til mediedivisjonen Schibsted News Media for årets tredje kvartal. Alle tall i MNOK. 

Schibsted  2020 2019 Endring i %
Omsetning 1.791,0 1.754,0 + 2
Driftsresultat 266 165 + 610

 

Svakere rubrikk-utvikling
Ser en på tallene for hele Schibsted-konsernet, som også omfatter rubrikktjenestene Finn, Blocket og finske Tori, så endte driftsresultatet på nærmere 700 millioner kroner. Også det er et kvartalsresultat som er høyere enn på mange år og det beste kvartalsresultat som Kristin Skogen Lund har levert som Schibsted-sjef. 

Selskapet hadde en omsetning i kvartalet på 3,1 milliarder kroner som var en vekst på fem prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor og drifstresultatet endte til slutt på 678 millioner kroner, en vekst på 25 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2019.

Det er fortsatt de nordiske markedsplass-tjenestene som gjør det best av Schibsteds satsingsområder om ser på tallene i absolutte kroner. Overskuddet her endte på hele 356 millioner kroner, selv om det var svakere enn på samme tid i fjor på grunn av Covid-19. 

Omsetningen innenfor nordiske markedsplasser økte med fem prosent, godt hjulpet av mer fart i segmentene eiendom og bil, mens det går tyngre innenfor jobb og reiser. Men korrigerer man både for svakere norsk krone sett opp mot den svenske kronen og euro samt oppkjøpet av finske Oikotie, så var det en reell nedgang i omsetningen på tre prosent. 

Her ser du alle tallene til Schibsted-konsernet for årets tredje kvartal i 2020. Alle tall i MNOK. 

Schibsted 2020 2019 Endring i %
Omsetning 3.188 3.032 + 5
Driftsresultat 360 290  
Resultat før skatt 321 266