Det var knyttet store forventinger til gårsdagens playoff-kamp mellom Norge og Serbia hvor vinneren ville ta et stort skritt nærmere EM 2021. Serbia kom best ut av startblokkene, og Norges spill kom aldri helt i gang. Ved kampslutt viste tavla en 2-1 seier til Serbia, og Norges EM-håp var nok en gang knust.

TV 2 viste landskampen på deres hovedkanal. Der fulgte 980.000 seere på det meste kvalifiseringskampen.

874.000 seere fulgte i snitt hele kampen inkludert ekstraomgangene på TV 2, som ga en andel blant seerne på 70,3 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 og år 62,8 prosent blant alle TV-seerne (P10-79).

- Solide tall
TV 2 var også Norges desidert største TV-kanal i går med en dagsandel på hele 37,9 prosent.

- Dette er svært solide tall som viser den ukuelige optimismen som oppstår i befolkningen hver gang landslagsgutta står foran en avgjørende kamp. Seertallene er en opptur, resultatet en brutal nedtur. I dag kommer kaken på desken med en kraftig bismak. Vi har hatt en lang periode nå med stort engasjement rundt landslaget, og den forsvinner ikke over natta, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Les også: Elkjøp «kuppet» landskampen: - En svikt, sier TV 2

- Norge slapp billig unna
Dagbladet og kommentator Morten Pedersen var kritisk til Norges presentasjon og trener Lars Lagerbäck etter tapet i går.

- Norge slapp billig unna denne kvelden. Så mye bedre var Serbia, skrev Dagbladets fotballkommentator etter kampen.

Pedersen ser på det som lite sannsynlig at Norge klarer å kvalifisere seg til VM i 2022, og tror vår beste sjanse først kommer med EM i 2024.

TV 2 har rettighetene for landslaget frem til 2028.

- Med rettighetene til landslaget helt frem til 2028 gleder vi oss til å følge laget videre. For den dagen vi får foten av bananskallet etter mer enn 20 år og heller tar steget inn i et mesterskap blir en jubeldag uten like, sier TV 2s sportsredaktør.