Programsjef Benedikte Minos har drevet produksjonsselskapet STV Production Norway AS siden det ble stiftet i 2019. Nå ønsker den danske eiergruppen Minos velkommen som ny medeier av det norske selskapet, og utnevner henne til daglig leder.

- STV er et produksjonsselskap som gir meg en unik mulighet i et kreativt og internasjonalt miljø, og til å fortelle historier og fortellinger som berører i Norge og Skandinavia, sier Minos.

Hun har utdanning fra Dramatiska Institutet i Stockholm, og erfaring fra både film og TV-produksjon. Hun har stått bak produksjonen av kortfilmene «Predikanten» og «Anne Brown – The Golden Voice», og serier som «Norske Talenter» og «Jakten på kjærligheten».

Utfordrende og spennende
STV Productions Norway AS, som jobber med utvikling og produksjon av TV-konsepter, har markert seg på det norske markedet med dramaserien «Klassen», som er inne i sin tredje sesong på NRK Super. Minos forteller at det har vært banebrytende å jobbe med serien:

- Det å spille inn 52 á ti minutters episoder på tre og en halv uke, med kanskje den mest produksjonseffektive metoden som noensinne er tatt i bruk i skandinavisk fiksjon, har vært utfordrende og spennende, sier hun.

Videre legger hun til at hun er strålende fornøyd med samarbeidet med NRK, og håper på godt samarbeid med øvrige TV-kanaler i Norge.

- Den rette programsjefen
Også Maria Thastum, STV-konsernets skandinaviske CCO, har vært med på å drive den norske delen av STV.

- Fra aller første gang vi møtte Benedikte var det «instant karma» og vi visste med en gang at vi hadde funnet den rette programsjefen til å føre produksjonen av «Klassen» og vår visjon frem på det norske marked, sier Thastum.

Hun forteller også at det har vært en glede å oppleve hvordan samarbeidet mellom deres danske og norske medarbeidere har blomstret opp, basert på et klart verdifellesskap.

- Det er derfor, i lys av STV sin ambisjon om en langsiktig tilstedeværelse på det norske markedet, at vi har utnevnt Benedikte som både partner og daglig leder, sier hun.

STV Production Norway AS er en del av STV-konsernet som har aktivitet i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet ble etablert i Danmark i 1987, og leverer programmer for mer enn 180 millioner norske kroner i året.