Torsdag kveld var det sesongfinale i  «Sommerhytta» på TV 2. Et rørt kjærestepar i Øyunn og Levi stakk av med nøkkelen til egen hytte i finalen som ble fulgt av 533.000 seere i snitt på TV 2 og TV 2 Sumo. På det meste var 535.000 seere innom sesongfinalen.

Årets sesong, som er den fjerde utgaven, har i snitt blitt fulgt av 484.000 seere på TV 2 og TV 2 Sumo, noe som gjør sesong fire til den mest sette av dem alle.

- Vi er utrolig stolte over at «Sommerhytta» treffer så mange i sin fjerde sesong. Jeg tror det handler om et relevant innhold som nordmenn flest er opptatt av: Bygging, skape noe selv, samarbeid og et sted mange av oss har: nemlig en hytte. I tillegg er selvsagt årets deltakere fantastiske, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

- For en innsats de har lagt ned, både som mennesker og håndverkere! Og gratulerer masse til Øyunn og Levi som årets vinnere, fortsetter Kathrine Haldorsen.

Ny sesong på vei
TV 2 har i sommer spilt inn en ny sesong av «Sommerhytta» som kommer på TV neste år. Der lover Halvorsen mer sol og varme.

- Det blir mer sol og varme siden opptakene startet tidligere enn sesongene før. Det blir mer fjellnatur på Mjøsli hytter og naturpark, med fantastisk utsikt øver Mjøsa. Og så blir det masse hard jobbing fra en fin cast med nye store drømmer om egen hytte, sier programredaktøren.

Seertallene vokser
Første sesongen av «Sommerhytta» hadde premiere på TV 2 i 2017 og hadde et gjennomsnittstall i førstegangsseing på 198.000 seere. Den nyeste sesongen har til sammenlining 279.000 seere når det gjelder førstegangsseing. 

- Spesielt på TV 2 Sumo har seertallene vokst betraktelig. Så langt denne sesongen har det blitt gjort tre millioner avspillinger av serien, som er 72 prosent høyere en forrige sesong. Nesten 200.000 kunder har vært innom «Sommerhytta» på Sumo, som er en økning på 50 prosent fra forrige sesong, sier Haldorsen.

«Sommerhytta» har blitt sendt de siste ti ukene på TV 2 og TV 2 Sumo hver mandag til torsdag kl. 20.00.