Nordmenn så i snitt 136 minutter TV hver dag i oktober, fire minutter mer enn på samme tid i fjor, og lineær-TV-seingen holder seg stabil på 118 minutter.

TV 2-gruppen hadde en totalandel på 32,4 prosent i oktober, opp 0,3 prosentpoeng. Det er den sterkeste andelen gruppen har hatt så langt i år.

Det er spesielt Nyhetskanalen som gir TV 2-familien et løft. Den samlet 4,3 prosent av seerne, opp ett prosentpoeng fra samme måned i fjor. Nyhetskanalen er dermed igjen større enn TV3, som til sammenligning har en andel på 3,3 prosent. Det har den vært helt siden koronakrisen var et faktum i mars.

- Nyhetsappetitten er stor
Også oktober har vært preget av hyppige pressekonferanser med oppdateringer om koronasituasjonen og nye restriksjoner, i tillegg til dekningen av valget i USA og rettssaken mot Laila Bertheussen.

- Nyhetskanalen setter rekorder hele tiden, og det bekrefter at nyhetsappetitten blant folk er stor og at Nyhetskanalen har funnet et skikkelig rom til å dekke det, sier kanaldirektør Trygve Rønningen.

Hovedkanalen TV 2 hadde en andel på 22,6 prosent, noe som er en liten nedgang på 0,6 prosentpoeng.

- Vi måler oss mot et veldig sterkt fjorår, så å ligge på nivå med fjoråret er vi veldig godt fornøyd med, sier Rønningen.

Også NRK øker
TV 2 må likevel se seg slått av NRK, som vokser med 1,2 prosentpoeng til en andel på 37,1 prosent med sine tre TV-kanaler. NRK1 har en andel på 31,4 prosent, som er en vekst på hele 3,1 prosent.

- Vi kjemper om folks tid, enten det er NRK eller andre, det er en utfordring vi står i hele tiden. Jeg vil anta at også NRK har en koronaeffekt, sier Rønningen.

Les også: TV 2 sletter innlegg etter korona-blemme: - I strid med anbefalingene

Discovery og Nent går tilbake
For de to andre kommersielle TV-husene, Nent-gruppen og Discovery, pekte pilene feil vei i oktober. 

- Det er midt i den tradisjonelle TV-sesongen og knalltøff konkurranse om seerne, og det vil alltid være noen som mister andeler mens andre tar. Vi står likevel sterkt i den kommersielle målgruppen, og opplever samtidig fin trafikk på Dplay, der stadig mer av seingen finner sted, også for de tradisjonelle TVNorge-programmene, sier operativ direktør i Norge for Discovery, Espen Skoland, til Kampanje. 

Discovery-gruppens TV-kanaler falt fra 16,2 prosent i fjor på denne tiden, til årets 15,2 prosent. Det er kanalene TVNorge, Max og Fem som gikk tilbake. 

For Nent-gruppene var det en tilbakegang for TV3 og Viasat 4 som bidro til at TV-konsernet slo av 0.4 prosentpoeng og har samlet en markedsandel på 6,1 prosent.