NRK slapp fredag kveld fem nye episoder av «Førstegangstjenesten». Humorserien til Herman Flesvig satte strømmerekorder for NRK TV da serien hadde premiere i desember 2019. Nå kan Flesvig igjen juble for solide seertall.

De to nyeste episodene, episode tre og fire, er sett over 1,3 millioner ganger. 

- De to første episodene av Førstegangstjenesten viste at serien har ett betydelig potensiale. Og når man da komme med de nye episodene så er det jo sammenlignbart med å hoppe etter Wirkola, eller etter Flesvig som det kanskje må hete nå, iallefall om vi snakker om humor på video, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til Kampanje.

- Med over 1,3 millioner seere på de første episodene hvor av de aller meste av strømmet kan vi slå fast at dette er og blir en kjempehit, fortsetter Tolonen.

Overgår pilotepisodene
Pilotepisodene som ble sluppet i desember i fjor ble strømmet av 375.000 (episode en) og 337.000 (episode to) på tre dager etter seriens premiere. De nye episodene knuser disse tallene.

Episode tre og fire er blitt sett av henholdsvis 995.000 og 947.000 i NRK TV i løpet av tre dager. Hvis en legger til lineære tall har episode tre og fire begge blitt sett av over 1,3 millioner nordmenn.

De andre episodene sluppet, nummer fem, seks og syv, er alle blitt sett av rundt 800.000 i NRKs strømmetjeneste NRK TV.

Inne i NRK TV kan en se at de resterende fem episodene vil slippes førstkommende fredag. Totalt er det altså ti nye episoder med Flesvig-show å se frem til denne høsten. 

Solide anmeldelser
De nye episodene av «Førstegangstjenesten» har fått gode tilbakemeldinger fra TV-anmelderne. VG ga terningkast fem og skrøt av at både Flesvig, regi og klipp.

- Der pilotepisodene var et litt kostbart YouTube-prosjekt, framstår dette som mer i retning Hollywood, skriver VG i sin anmeldelse.

Dagbladets anmelder ga terningkast seks og skrøt av Flesvigs humortalent.

- Herman Flesvig er for øyeblikket så hot at du blir veldig solbrent, cirka i tre mils omkrets rundt ham, skriver Dagbladets Tom Stalsberg.