Strømmetjenesten Strive har hatt TV-rettighetene til både spansk og italiensk fotball i Norge siden 2018. Samtidig har Strive samarbeidet med TV 2 siden i fjor høst og latt kanalen velge ut fire kamper fra La Liga og Serie A hver runde.

Tidligere i år, i mai måned, ble det klart at TV 2 har sikret seg rettighetene til spansk fotball fra og med neste år til 2026. Spansk fotball har ikke bare  spillere som Lionel Messi og Antoine Griezmann å vise til, men også Martin Ødegaard og hans Real Madrid-eventyr. 

Interessen for italiensk fotball har ikke vært skyhøy i Norge, men det kan raskt endre seg etter at norske Jens Petter Hauge signerte en fem-års-kontrakt med AC Milan torsdag formiddag. Til helgen viser både TV 2 og Strive kampen AC Milan mot Spezia, hvor Hauge kan få sin debut.

- Vi krysser fingrene for at Hauge debuterer søndag. Det kan bli en finfin fotball-søndag med åtte live kamper fra England, Italia og Spania med blant andre Arsenal, Manchester United, AC Milan og Barcelona i aksjon, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 til Kampanje. 

Dagens Strive-avtale om italiensk fotball løper ut allerede etter innværende sesong etter det Kampanje kjenner til. Kampanje erfarer at nå er ventet et anbudsdokument for den italienske toppfotballen på markedet i løpet av kort tid. 

TV 2: - Ekstra spennende når det er nordmenn i manesjen
Vanligvis har italienske fotballrettigheter blitt solgt sammen med de spanske, men i våres valgte TV 2 å kun sikre seg La Liga, og ikke den italienske førstedivisjonen.

Kommunikasjonsdirekør Sarah Willand sier følgende om hvorfor TV 2 ikke også kjøpte den italienske fotballen.

- Det vil alltid være mange vurderinger som gjøres før vi beslutter om vi skal by på en rettighet eller ikke, og utover det har jeg ingen kommentar om konkrete vurderinger gjort med tanke på de enkelte rettighetene, sier Willand til Kampanje.

 - Hvordan er TV 2s interesse rundt Serie A for en ny rettighetsperiode?

- Vi har en generell appetitt på sportsrettigheter og fotballrettigheter i TV 2 og det er ekstra spennende når det er nordmenn i manesjen, men vi kommenterer aldri konkret på rettigheter som er eller kommer til salgs, sier Willand.

- Blir Serie A en enda mer attraktiv TV-rettighet på grunn av Jens Petter Hauge?

- TV 2 har alltid stor interesse rundt rettigheter og fotballrettigheter generelt. Nordmenn liker å følge nordmenn som gjør det godt i utlandet, men per nå tror jeg ikke det vil gjøre noen forskjell i hvordan vi tenker rundt den rettigheten, svarer kommunikasjonsdirektøren.

I Italia:

Cristiano Ronaldo er kanskje den største stjernen i italiensk fotball. Jens Petter Hauge og Milan har ikke råd til å tape mange kamper om de ønsker å dytte ned Ronaldo og Juventus fra tronen. Sistnevnte har vunnet Serie A ni år på rad. Foto: Reuters / Massimo Pinca

Strive: -  Siste store fotballrettigheten
Kampanje har vært i kontakt med pressekontakt Nicklas Brunzell i IMG som eier Strive, for å høre hva de tenker om Serie A-rettighetene som står på spill.

- Det vi for øyeblikket vet er at Serie A er den siste store fotballrettigheten som distribueres fra sesongen 2021. Hvordan vi handler når og hvis den kommer ut på markedet, ønsker vi ikke å spekulere i, sier Brunzell til Kampanje.

- Den eneste plattformen som sender alle Serie A- og La Liga-kamper, inkludert AC Milan og Real Madrid, er strivesport.com. Så hvis du ikke vil gå glipp av hva Jens Petter Hauge og Martin Ødegaard holder på med på fotballbanen i løpet av de kommende ukene og sesongen, er det her du skal vende deg, fortsetter Brunzell.

Den som kjøpte rettighetene til italiensk Serie A sist var IMG Nordic-sjef Kristian Hysén. IMG kjøpte rettighetene til Serie A og La Liga i 2018 med tanke på videresalg til TV-kanalene, men da ingen av TV-husene lot seg overbevise satte IMG dermed opp sin egen strømmesatsing, Strive, som siden har samarbeidet med både Schibsted og TV 2. Hva som kommer til å skje med Strive dersom den italienske fotballen forsvinner er usikkert.

Les også: TV 2 sendte VGTV ut av La Liga og Serie A