Norges heteste TV-navn denne høsten er uten tvil Herman Flesvig som opplever enorm suksess med sin serie «Førstegangstjenesten» på NRK. Mandag kunne Kampanje fortelle at de to første pilotepisodene hadde blitt vist over tre millioner ganger og fredag forrige uke ble de fem siste episodene av sesong én tilgjengelig i NRK TV.

- Det er helt overveldende. Utrolig at det har fått såpass respons. Det hadde aldri gått uten et så fantastisk team. Og jeg er stolt. Veldig stolt, sier Flesvig til Kampanje.

Les også: Over tre millioner har sett Førstegangstjenesten: - Uvirkelig

- Helt fantastisk
Også kringkastingssjefen i NRK, Thor Gjermund Eriksen, er mektig imponert over hva Flesvig har fått til med serien om rollefiguren Ola Halvorsen fra Haugenstua som skal inn i militæret.

- Det er helt fantastisk, og det er i hvert fall en strømmerekord. Det er sjelden jeg kan si at det er et program som «alle» ser på og det er helt riktig, men nå er det riktig, sier Eriksen til Kampanje.

Han synes «serien har en helt unik kvalitet» og tror den «den appellerer til alle aldersgrupper.»

- Med tre millioner visninger så treffer den jo bredt og store deler av befolkningen. Jeg tror Førstegangstjenesten oppleves som morsomt og relevant og at Herman Flesvig tar tiden på kornet, sier Eriksen.

Har gått på Haugenstua skole
- Er det noe som er mer sett enn «Førstegangstjenesten»?

- I gamle dager hadde nok NRK like høye tall på lørdagskveldene, i hvert fall andelsmessig. Men dette er en ny verden der folk ikke har sett det samtidig og vi kan enda ikke gjøre opp status. «Førstegangstjenesten» ruller og går enda, sier han.

NRK-sjefen sier han tror seerne kjenner seg igjen i serien og kanskje treffer den NRK-sjefen litt ekstra. For som hovedpersonen i serien «Førstegangstjenesten», Ola Halvorsen, har også Thor Gjermund Eriksen gått på Haugenstua.

- Ja, jeg har sagt til Herman at jeg gikk på Haugenstua Skole i tre år på ungdomsskolen og som om ikke vi har lidd nok så kommer det en gutt fra Siggerud å gjøre narr av oss, ler Eriksen.

Flesvig har også hatt stor suksess med sangen «Haugenstua» laget av karakteren Ola Halvorsen der det heter: «Haugenstua. Stedet mitt. 0977, det er livet min», sunget med dårlig diksjon og grammatikk.