NRK har nå funnet programmet som skal på lufta i beste sendetid og overta stafettpinnen fra «Stjernekamp». «Maskorama» har premiere lørdag 7. november. I programmet skal åtte norske kjente personer forkle seg i spektakulære masker og kostymer og fremføre et musikalsk nummer av høy kvalitet på scenen, skriver NRK

Programmene foregår live og konseptet går ut på at et detektivpanel sammen med publikum skal gjette hvilken kjendis som synger bak masken. Tidligere NRK P3-profil Silje Nordnes skal være programleder og Jan Thomas, Marion Ravn og Nicolay Ramm utgjør detektivpanelet.

- Bare noen få i produksjonen vet hvem deltakerne er. Jeg vet det ikke, og kjenner allerede at det har begynt å krible skikkelig i nysgjerrigheten, sier Nordnes til NRK.

- Kontroll på kjente nordmenn
- Jeg er god til å gjette og skal finne frem min indre spåmann. Det blir en hard duell mot Jan Thomas som har bedre oversikt over Kjendis-Norge enn jeg, sier Nicolay Ramm.

Også Marion Ravn sier hun er veldig god på å gjette.

- Jeg har også stor kontroll på kjente nordmenn, med unntak av sport. Det får nok Nicolay ta seg av, sier Ravn.

Jan Thomas har stor tro på at programmet blir en hit.

- Dette er helt ellevilt og kommer til å bli tidenes program, sier Jan Thomas.

Basert på internasjonal suksess
«Maskorama» er basert på programmet «The Masked Singer», en internasjonal suksess som er solgt til 50 land. Konseptet er opprinnelig fra Sør-Korea og originalen, som het «King of Mask Singer» ble første gang sendt i 2015.

Den norske versjonen produseres for NRK av FremantleMedia. 

Programmet som består av seks episoder vil sendes direkte på lørdager. Premieren er 7. november 2020.