I dag lanseres det en ny avis i Kongsvinger. Den nye nettavisen Mitt Kongsvinger vil være en en ren lokalavis for innbyggerne i Kongsvinger kommune og ifølge de nye avisgründerne vil det for første gang siden krigen være to konkurrende aviser i byen. 

- Ja, det blir første gang etter krigen, men det er som en sier at monopolister aldri er en god ting. Kanskje blir Glåmdalen også bedre av at vi kommer inn på markedet. Det var jo noe av det samme vi gjorde da TV 2 utfordret NRK. Målet er å gjøre Mitt Kongsvinger til en nær og nyttig lokalavis for alle som bor i denne byen, sier ansvarlig redaktør Bjørn Taalesen til Kampanje

Les også: TV 2-veteran slutter - nå forteller han om Kampanje-saken som utløste rabalder

Taalesen, som i 19 år ledet TV 2 Sporten som sportssjef i kanalen, var på begynnelsen av 90-tallet også sjefredaktør i det som i dag blir Mitt Kongsvinger-konkurrenten, Glåmdalen. 

- Jeg kranglet med typografene i Glåmdalen den gangen, men 20 år senere er jeg som redaktør også min egen typograf. Det sier litt om utviklingen, sier han. 

- Etter å løpt skoene av deg i 20 år i TV 2, var ikke tiden inne for å ta det litt med ro? 

- Jo det er jo det jeg skulle gjort. Jeg har nettopp blitt bestafar til et tvilingpar på fem måneder. Men når det dukker opp noe spennende så klarer jeg ikke å si nei, også var jeg jo en ung pensjonist da. Jeg gjør det fordi jeg synes det er gøy, også holder en seg jo ung da, sier Taalesen til Kampanje.

Tror på lokaljournalistikken
Han mener å se et tegn i tiden som går mot mer lokal journalistikk og viser til flere nye lokale nettaviser som etableres rundt om i landet. For noen uker siden ble tilsvarende prosjekt lansert i Steinkjer.

- Kongsvinger har mye å by på, mer enn de som bor her selv ofte faktisk er klar over. Byen streber etter utvikling både i nye arbeidsplasser, bosetting og alderssammensetning. Vi som ny lokalavis har som ambisjon å være en nyttig bidragsyter til å skape vekst og trivsel for de som bor her. Mitt Kongsvinger har tro på framtida, og håper å hjelpe Kongsvinger til selvtillit og optimisme, sier Taalesen.

Les også: Blir ny sjef i landets største lokalaviskonsern

Samtidig tar han opp kampen med landets største lokalaviskonsern Amedia som allerede har avisa Glåmdalen. 

- Det kan sikkert være en styrke å være regionsavis, men regionalisering og store konsern kan også bli for stort når en skal rekke over syv-åtte kommuner, sier han. 

- Glemte de Kongsvinger?
Dermed må Amedia nok en gang forberede seg på ny og økt, lokal aviskonkurranse - og denne gangen i Kongsvinger på grensen mellom Viken og Innlandet.

- Amedia har nok tenkt tanken og jeg ser de har registrert flere lokale domener rundt om, men kanskje glemte de Kongsvinger, sier han. 

Den nye lokalavisen er etablert i lokaler i Torget midt i Kongsvinger sentrum, og har ved oppstart fire heltidsansatte medarbeidere. Journalistene Geir Christiansen og Benedicte Bratås sammen med flere frilansere vil utgjøre den redaksjonelle staben fra oppstarten.

- Kongsvinger, som alle andre byer, er avhengig av et lokalt næringsliv som blomstrer og kan gi oss et mangfold i tilbud. Mitt Kongsvinger vil bidra til å fokusere på den lokale handelsstanden. Ved å vise seg fram i byens nye nettavis vil næringslivet treffe sine kunder der de bor, sier annonseansvarlig Elisabeth Sjørbotten.

Overtar Facebook-side
Selskapet har overtatt eierskapet til Facebook-siden Mitt Kongsvinger, som har en aktiv gruppe på nær 12.000 følgere.

- Vi ønsker å bruke Facebook-siden som en av inngangene til selve avisen på nett og mobil. Det vil også være et viktig bidrag til å opprettholde den lokale meningsutvekslingen som et levende lokalsamfunn bør ha, sier redaktør Taalesen.

Avisen vil fra start publisere åpent kun på nett og mobil, men etter noen måneders drift vil de etablere en ordinær abonnementstjeneste.

Fagpresseforlaget Ask Media er sammen med de lokale investorene Erik Veiby og Roy Holth, som begge er bosatt i Kongsvinger, hovedeiere i selskapet som lanserer Mitt Kongsvinger.