NRKs nye dramasatsing «Atlantic Crossing» har premiere først på søndag, men seriens store budsjett og trøbbel knyttet til arbeidsforholdene ved produksjonen har ført til massiv medieomtale i hele år.

I vår ble dramaserien meldt inn til Arbeidstilsynet. NRK skrev da at det blant annet dreiet seg om arbeidsforhold, arbeidstid og manglende betaling eller tilbakebetaling.

Det er produksjonsselskapet Cinenord som har opprettet selskapet Atlantic Crossing Productions AS for å produsere «Atlantic Crossing» for NRK.

Les også: Atlantic Crossing-produsent fortsetter å pådra seg milliontap og gjeld

NRK har investert 70 millioner i «Atlantic Crossing», men det utgjør bare en del av den totale finansieringen som ifølge kanalen har kostet minst 157 millioner kroner å lage. 

- Den globale konkurranse har rett og slett ført til at publikum har raskt stigende forventninger til kvaliteten som tilbys, sa NRK-sjefen Thor Gjermund Eriksen til Kampanje tidligere denne måneden.

- Ytre dramatikk og ingen sjel
Nå er de første anmeldelsene kommet inn og kritikerne har ikke vært nådig med NRKs store høstlansering.

Dagbladets Inger Merete Hobbelstad kaller «Atlantic Crossing» en «kongelig såpeopera, med veldig mye ytre dramatikk og ingen sjel» og gir serien terningkast to.

Hobbelstad roser «Twin Peaks»-skuespiller Kyle MacLachlan som hun mener klarer å gi karakteren president Roosevelt sjarm og karisma, men hun Sofia Helin får alt for lite å jobbe med i rollen som Märtha.

- Det er nesten imponerende at Märtha kan være hovedperson gjennom åtte episoder og forbli så intetsigende, skriver anmelderen.

- Går seg vill i stiv dialog
Også Aftenposten og Dagsavisen er kritiske til dramserien. Begge har gitt serien terningkast tre.

- Går seg vill i stiv dialog og tvilsom fantasi, skriver Asbjørn Slettemark i Aftenposten.

Også Bergens Tidene mener «Atlantic Crossing» er for stiv og kunstig.

- Den påkostede serien «Atlantic Crossing» mangler nødvendig eleganse, skriver avisen.

NRK: - Ikke skuffet 
Kampanje har snakket med dramasjefen i NRK, Ivar Køhn, og spurt om han er skuffet over anmeldelsene. 

- Det er hyggelig når folk uttrykker at de liker det vi lager, men jeg blir ikke skuffet over at noen har andre meninger, sier Køhn til Kampanje.

- Hvordan tror du seerne vil ta imot serien?

- Jeg både håper og tror at det er en serie som folk flest vil se. Selv synes jeg det både er interessant og underholdende, og gleder meg til premieren på søndag, sier Køhn.