Reiserestriksjoner satte en stopper for høstens sesong av «Ex on the Beach» og med dagens koronasituasjon er Discovery også nødt til å tenke nytt rundt neste års sesong.

Det har resultert i nyvinningen «Ex on the Beach - Afterski» som har premiere vinteren 2021. Da blir samba-dates og snorkling byttet ut med hundekjøring og heite sauna-dates, ifølge en pressemelding.

- Vi har med stort hell utvidet Ex-universet med Oslo-serien «Ex and the City», og har i lang tid vurdert å se på nye måter å løse selve flaggskipet på også. Reiserestriksjoner og korona tvinger oss til å tenke nytt, men det ga oss også en anledning til å teste ut vinter-versjonen av «Ex on the Beach».  I USA gjorde de dette i fjor, og jeg tør påstå at deres «Love on the Peak»har blitt et episk stykke reality-TV, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery Networks.

- Trenger ikke palmer og bølgeskvulp
I «Ex on the Beach - Afterski» blir åtte single menn og kvinner sendt til en luksushytte i Norge for å feste, flørte og date, før eks-kjærestene deres flytter inn én etter én.

-  Man trenger ikke nødvendigvis palmer og bølgeskvulp for å sette følelsene i sving, og med «Ex on the Beach - Afterski» kommer vi til å vise at man faktisk ikke trenger stranda for å lage strand-reality, heller. Dette blir en sesong blotta for superundertøy, men proppfull av fartsfylte dates og nye vrier fra den fryktede padden. Om det blir snøballkrig eller engler i snøen vi til slutt får se, vil tiden vise, sier Vatn.

- En egen kohort
- Vi husker alle hva som skjedde på afterski i Europa tidligere i år (da koronaviruset spredte seg fra skibyer i Østerrike til andre europeiske land, red. anm.). Hvordan skal dere unngå en reprise av dette?

- Dette er en egen kohort, så vi skal følge alle de smittevernsregler som til en hver tid gjelder. Noe annet ville vært uforsvarlig, så enkelt er det. Vi gjør ikke noe som strider med de gjeldende smittevernsregler, sier Vatn til Kampanje.

- Det blir kanskje en stund til vi ser «Ex on the Beach» i faktiske strandomgivelser igjen?

- Vi er en del av en dugnad hele gjengen, så vi skal ikke gjøre noe dumt. 

I høst har Dplay vist «Singletown» som en erstatning for «Ex on the Beach». Det har ikke blitt en like stor suksess for strømmetjenesten.

Les også: Tidligere glamour-modell advarer unge reality-deltakere: - Å ha sex på TV er en kjempedårlig idé