I fjor høst kom nyheten at 24-år gamle Jarand Herdal skal lage den første norske Netflix-filmen, og på torsdag slippes filmen, grøsseren «Kadaver», på Netflix.

Herdal har selv skrevet manus til filmen som er produsert av Motion Blur.

- Det er kjempegøy, helt fantastisk gøy. Jeg gleder meg som bare det. Men det er selvfølgelig helt surrealistisk at min første film blir Norges første Netflix-film, sa Herdal til Kampanje da nyheten sprakk.

Nå er de første anmeldelsene kommet inn.

Filmpolitiet: - Stiv dialog
Filmanmelder Birger Vestmo i NRK P3 Filmpolitiet skryter av Herdals regi og skriver at han er i stand til å skape «stilisert uhygge», samtidig som manusforfatter Herdal får kritikk for «stiv dialog».

- Regissør og manusforfatter Jarand Herdal viser teft i måten han etablerer universet på og hvordan han skaper forventninger til hva som kan skje der, men manusets kvaliteter er dessverre middelmådige, med stiv dialog og flere unødig kompliserte og upraktiske mekanismer, skriver Vestmo og lander på terningkast tre.

Aftenposten: - Burde tatt ekstra runder med manus
Kjetil Lismoen skriver i sin anmeldelse for Aftenposten at ikke lever helt opp til forventningene.

- Nytt norsk regitalent som burde tatt noen ekstra runder med manus, skriver Lismoen og gir terningkast tre. 

Samtidig skryter han av skuespillerne Gitte Witt og Thomas Gullestad som han skriver «gjør en iherdig innsats i hovedrollene».

VG gir terningkast to
Også VGs filmanmelder Tor Martin Bøe skryter av det visuelle, samtidig som også han kritisererer filmens manus.

- Om man bare skrur av lyd og eventuell teksting er det et imponerende skue, skriver han.

VG-anmelderen triller terningkast to og mener «grunnhistorien har nok i seg til å kunne fungere som en utvidet episode av Black Mirror, eller en litt lang kortfilm».

- Fortellingen flyter av for mange ulogiske brister og overtydelige hint og trekkes ut til nesten 90 minutter. Uten at det er noen egentlig grunn til det, skriver Bøe.

Les også: Netflix annonserer ny norsk originalserie med Harald