Seertallet for den første presidentdebatten mellom Donald Trump og Joe Biden var lavere enn for den første debatten mellom Trump og Hillary Clinton i 2016.

73,1 millioner mennesker så debatten mellom Trump og Biden, opplyste meningsmålingsinstituttet Nielsen onsdag.

Til sammenligning så rundt 84 millioner mennesker den første debatten før 2016-valget, ifølge Nielsen. Det var igjen en oppgang fra den første debatten før 2012-valget, da rundt 67 millioner seere fulgte med.

42,7 prosent av seerne under tirsdagens debatt var over 55 år. I motsatt ende av skalaen havnet millenniumsgenerasjonen og generasjon Z med 12 prosent.

Les også: Solvang om nattens presidentdebatt: - Et mareritt

Kaotisk forestilling
Natt til tirsdag norsk tid ble det en kaotisk forestilling av en presidentkandidatdebatt i USA. De mange avbrytelsene, de aller fleste fra Trumps side, preget den første debatten mellom de to amerikanske presidentkandidatene. Biden ble avbrutt en rekke ganger av Trump, før han rakk å fullføre setninger.

Les også: CNN: - 90 minutter med debatt som var nesten umulig å se på

Det er tydelig at «ytterligere strukturer må tilføres til formatet for de gjenværende debattene for å sikre en mer ryddig diskusjon», uttaler den tverrpolitiske kommisjonen som arrangerer duellene.

Wallace slet tungt
Ordstyreren under tirsdagens 90 minutter lange debatt i Cleveland, den erfarne TV-journalisten Chris Wallace, slet tungt og irettesatte gjentatte ganger Trump for å avbryte Biden.

En av endringene kommisjonen nå vurderer, er om ordstyreren i de kommende debattene skal ha anledning til å skru av mikrofonen når kandidatene ikke respekterer reglene og holder seg til sin tilmålte taletid.

Den neste debatten mellom Trump og Biden finner sted 15. oktober i Miami i Florida, en av vippestatene der resultatet kan bli svært avgjørende for valgutfallet 3. november.

Før debatten i Florida møtes visepresident Mike Pence og Demokratenes utfordrer Kamala Harris til debatt i Salt Lake City i Utah 7. oktober.

Den tredje og siste debatten mellom Trump og Biden finner sted i Nashville i Tennessee 22. oktober.