Etter en skuffende forestilling mot Serbia torsdag, måtte Norges herrelandslaget i fotball nullstille og prøve å slå Romania på Ullevål Stadion søndag kveld. Norge vant Nations League-kampen 4-0 etter tre skåringer av Erling Braut Haaland og én av spisspartner Alexander Sørloth.

Uefas Nations League gir land en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til VM i Qatar 2022.

TV 2 viste kampen på deres hovedkanal. Der 448.000 seere i snitt fulgte kampen. Det er en nedgang på 48,7 prosent fra de 874.000 seere som fulgte Norge-Serbia forrige uke.

Les også: Milliontall for TV 2 da Norges EM-drøm røk

TV 2: - Positivt overrasket
På det meste var 585.000 seere innom Norge-Romania, inkludert Sumo-tall. Til sammenligning var 980.000 seere på det meste innom Norge-Serbia, hvor det ble kjempet om en plass i EM 2021.

- Dette er helt ok tall, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 til Kampanje.

Han sier han om noe er positivt overrasket etter nedturen forrige uke.

- Om noe er jeg positivt overrasket når 448.000 i snitt, nesten 600.000 på det meste og en andel på 56,1 i aldersgruppen 20-49 ser landskamp klokken 18.00 på en søndag. Jeg hadde faktisk trodd at vi startet dypere i kjelleren etter den store skuffelsen mot Serbia tre dager tidligere, fortsetter sportsredaktøren.

- Gjenvinne folks tillit
Norge leverte en god kamp søndag hvor både Haaland og Sørloth kom på skåringslista, og Martin Ødegaard leverte to målgivende pasninger.

- Så kunne heller ikke Erling Braut Haaland & co levert en bedre søknad for å gjenvinne folks tillit enn det de gjorde i går. Det er slik vi vil se landslaget, og da er det grunn til å glede seg til fortsettelsen, sier Jansen Hagen.

Les også: Elkjøp «kuppet» landskampen: - En svikt, sier TV 2