Podkast-selskapet Acast kan nå fortelle at de blir Dagens Næringslivs offisielle podkast-partner. DN har hatt podkaster i flere år, blant annet Finansredaksjonen, der DNs kommentatorer og journalister diskuterer det økonomiske nyhetsbildet.

Ingeborg Volan, redaktør for publisering og visuell journalistikk i DN, sier det er to grunner til at de nå skifter til Acast.

- For å få bedre analyser og data på hvordan brukerne tar imot innholdet vårt, og for å få en profesjonell partner på annonsesalg. Det er særlig på den kommersielle siden samarbeidet med Acast blir nært, der vil vi supplere vårt eget annonsesalg for lyd med annonsesalg via Acast. Vi synes også det er fint å ha en profesjonell partner vi kan spørre om råd både om innholdet, det tekniske og det kommersielle, sier Volan.

- Det er en stor ære for oss i Acast Norge å få jobbe sammen med Dagens Næringsliv, som er en av de mest prominente titlene i Norden. Vi kommer til å gjøre vårt beste for å hjelpe DN med deres lydstrategi - teknisk, relasjonsmessig og kommersielt. Vi tror på et veldig sterkt og datadrevet samarbeid, sier Josephine Forssjö, nordisk innholdssjef i Acast.

Vil tjene penger på podkast
DN forklarer Acast-samarbeidet med at en profesjonalisering av hvordan de jobber med podkast er en naturlig vei videre. 

- For DN er det viktig å ha et godt tilbud til målgruppene for journalistikken og innholdet vårt i de kanalene folk bruker. Podcast vokser, så vårt mål med dette samarbeidet er å engasjere de brukerne som kanskje ikke har et fast forhold til Dagens Næringsliv i dag i andre kanaler og nå ut til et nytt publikum som oftere lytter til podcast. Og så håper vi selvsagt å tjene penger på denne kanalen etter hvert, på samme måte som i andre publiseringskanalene våre, sier Volan.

Vinpodkast med Thomas Giertsen
DN slipper i dag første episode av deres nye podkast «Jeg kan ingenting om vin» med Thomas Giertsen og DNs vinjournalist Merete Bø. En podkast for de som kan både mye og lite om vin, forteller DN.

- Vi vet at våre lesere er opptatt av mat og vin, og jobber hele tiden med å videreutvikle vinjournalistikken vår i nye formater. Derfor er vi veldig stolte over å tilby dem enda mer god journalistikk om vin, og gleder oss enormt til å lytte til kjemien mellom Thomas Giertsen og Merete Bø, sier Live Fedog Thorsen, redaktør for historiefortelling og livsstil i Dagens Næringsliv.

«Jeg kan ingenting om vin» er det første Merete Bø pleier å få høre når hun forteller at hun jobber som vinjournalist. Det var også det Thomas Giertsen tenkte da han tok vinkelnerutdannelse, sier avisen. 

- Thomas lurer på det samme som folk flest lurer på, og jeg sitter inne med mye mer kunnskap enn jeg har plass til å sette på trykk. Her vil de som hører podkasten forstå mer og få en bredere innsikt, sier Merete Bø.

Vinpod:

Thomas Giertsen og Merete Bø leder DNs nye podkast «Jeg kan ingenting om vin». Foto: Sigurd Fandango