Det ble til dels amper diskusjon i «Debatten» tirsdag kveld da programleder Fredrik Solvang utfordret helse- og omsorgsminister Bent Høie på regjeringens koronatiltak, særlig på temaet munnbind.

- Fredrik. Du kan ikke skape usikkerhet om dette. Dette er alvorlige spørsmål. Folkehelseinstituttet står bak alle munnbindreglene i Oslo, punktum, sa Høie til programleder Solvang under gårsdagens sending.

I etterkant har NRK og programredaktør for NRK Nyheter, Knut Magnus Berge, forsvart Solvang.

- Konkret spurte Fredrik om det faglige fundamentet for enkelte av tiltakene, og det mener jeg er hans jobb å gjøre, sa Berge til Kampanje onsdag formiddag.

Les mer: NRK forsvarer Solvang etter koronakrangel: - Vår jobb å stille kritiske spørsmål

Høie: - Viktig for meg å korrigere Solvang
Nå kommenterer Bent Høie gårsdagens debatt.

- Er ikke pressens jobb å stille kritiske spørsmål selv i en kritisk tid?

- Det er svært viktig at journalister stiller kritiske spørsmål. Men når premisset for spørsmålet er feil, er det viktig å si klart ifra, sier Høie til Kampanje.

- Solvang skapte et inntrykk av at FHI var mot munnbindreglene Oslo kommune har innført. Derfor var det viktig for meg å korrigere Solvang, og opplyse om at FHI støtter bruken av munnbind i de situasjonene der Oslo har innført munnbindregler, fortsetter helseministeren.

Vil svare på spørsmål
Helse- og omsorgsdepartementet har varslet at de skal holde en ny pressekonferanse i dag klokken 14:00 med helseminister Høie og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby

- Har den nye pressekonferansen nnoen sammenheng med gårsdagens «Debatten»?

- Dagens pressekonferanse ble besluttet i går ettermiddag. Vi gjennomfører en ny pressekonferanse i dag for å svare på spørsmål rundt de nye koronatiltakene. Åpenhet og tilgjengelighet fra beslutningstakerne håper vi bidrar til et godt ordskifte og fortsatt høy oppslutning i befolkningen rundt koronatiltakene, sier Høie.