Qvisten Animation, som akkurat nå er kinoaktuell med «Knutsen & Ludvigsen: Det store dyret», har fått på plass et nytt styre ledet av rådgiver og tidligere Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth.

- Etter 25 år med mye moro, store som små produksjoner og en solid internasjonal standard i studio, mente vi tiden var moden til å engasjere et nytt styre som kan utfordre oss og være med å dytte selskapet videre inn i flere flater og markeder. Vi sitter på en unik kompetanse og historikk i Qvisten, og den skal vi utnytte til fulle fremover, sier Qvistens daglige leder Fredrik Kiøsterud.

I tillegg til Traaseth, tar også administrerende direktør for Sørlandets Kunstmuseum, Reidar Fuglestad, daglig leder i The Oslo Company, Christian Steen og markedsdirektør i Rights & Brands, Kristin Tjulander, plass i styret.

- Dette blir en spennende reise! Jeg kjente lite til Qvisten før de kontaktet meg. Det jeg forstod i møter med gründerne og selskapet var at her ligger en ukuelig tro og kunnskap om verdien av godt håndverk og hardt arbeid. At selskapet fortsatt drømmer stort, etter å ha levert kvalitet over to tiår, som har resultert i en rekke Amanda-priser, og nå ønsker et løft fremover; det er en uslåelig kombo, sier Traaseth.

Qvisten ble startet opp i 1994 og har hatt produsert 18 kinofilmer og en rekke TV-serier. For det har de blant annet fått syv Amanda-priser, inkludert Folkets Amanda for «Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant» under årets utdeling. 

- Medielandskapet og våre vaner for konsumering av innhold og underholdning er i stadig forandring; styrets bidrag fremover vil være å utfordre og å støtte selskapet på hvilke nye veier og samarbeid som fører til at Qvisten når sine mål. Her har vi et selskap som er fast bestemt på å bli «Europas Pixar», som de selv sier. Det er fullt mulig! Qvisten har plattformen for å få det til, legger Traaseth til.

- Qvisten har blitt en garantist for stor underholdning og mye glede for norske barn og familier, og nå er det på tide å ta neste steg. Animasjon er jo ikke akkurat en sprintøvelse, men med den kreativiteten og håndverket som Qvisten besitter så er definitivt mulighetene mange sier Christian Steen.