Dokumentarserien «Estonia – funnet som endrer alt» fikk massiv oppmerksomhet ved lansering i slutten av september måned. Samme dag som serien hadde premiere var «Estonia»-saken på topp i alle de nordiske nettavisene.

Funnene som blir presentert i serien, blir diskutert av regjeringene i Sverige, Estland og Finland, og sammen har de besluttet å starte en offisiell gransking.

Les også: - Vi skjønte at dette kom til å bli veldig stort og at det kunne få ganske store konsekvenser

Seertallssnitt på 58.000
«Estonia – funnet som endrer alt» har nå ligget på Dplay i 24 dager. Serien har et seertallsnitt på 58.000 på Dplay i Norge foreløpig. Kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride, kaller seertallene tilfredsstillende.

- Serien ble publisert samtidig på Dplay i Norge, Sverige, Finland og Danmark, og totalt i Norden har responsen vært overveldende. Det er naturlig nok størst interesse i Sverige, men seertallene isolert sett i Norge er også tilfredsstillende, og vi håper at flere får den med seg når den har lineærpremiere på TVNorge 28. oktober, sier McBride til Kampanje. 

Hvor mange som har sett serien i de andre nordiske landene, vil hun ikke oppgi.

«Estonia – funnet som endrer alt» er produsert av Monster for Dplay. Dokumentaren har TV-premiere på TVNorge 28. oktober Serien er regissert av Henrik Evertsson og Ingrid Boon Ulfsby, og produsert av Bendik Mondal og Frithjof Jacobsen.

Har fråtset serien
TV-sjef Glenn Engebretsen i mediebyråkonsernet GroupM har sett på total strømming de siste tre ukene. Engebretsen, som har tatt for seg antall strømmende minutter, og ikke antall seere, sier «Estonia – funnet som endrer alt» ligger på en 28. plass. 

Mest tid er ikke overraskende brukt på «Førstegangstjenesten», med TV 2s «Farmen» på andre plass og NRK-dokumentaren «UXA» på tredje. Engebretsen sier Discovery også har programmer som det er blitt brukt mer minutter på enn «Estonia», som «Singletown» og «Kongen befaler».

Engebretsen sier det er åpenbart at de som har startet å se «Estonia – funnet som endrer alt», har likt det de har sett.

- Alle episodene er gjerne konsumert den første uken. Så det er åpenbart at de som har startet å se på, har likt det de har sett, og har valgt å se alle episodene da med en gang, sier Engebretsen til Kampanje.

Les også intervju med produsenten: Lover oppsiktsvekkende opplysninger om Estonia-forliset