Nent-gruppen lar seg ikke skremme av lanseringen av Disney+ i Norden og setter seg et nytt mål på antallet kunder i løpet av 2020. Det nye målet er på tre millioner kunder og er et signal fra toppsjef Anders Jensen om at ambisjonen med Viaplay økes.

Les også: - NRK har mest å frykte når Disney+ kommer til Norge

Det betyr at Viaplay må hente inn mer enn 700.000 nye kunder i løpet av året og tallet er 100.000 høyere enn tidligere mål. Nents strømmetjeneste er allerede godt i gang med å klare målet og hadde ved utgangen av juni i år 2,7 millioner kunder.

Dermed må Jensen og resten av Viaplay-teamet kapre nye 300.000 kunder i løpet av årets siste kvartal.

Etter Netflix er Viaplay og HBO de største strømmetjenestene på nordisk nivå, men Jensen mener ingen av konkurrentene matcher Viaplay på bredde og dybde i tilbudet.

- Vi fortsetter å slå forventningene og den siste oppgraderingen av våre måltall viser at relevansen i tilbudet vårt og styrken i strategien vil ta oss til milepælen tre millioner kunder i Norden, sier Jensen i en melding.

Les også: TV-seerne strømmer til Viaplay - la til 200.000 kunder i andre kvartal

I den ferske markedsoppdateringen kommer det frem at antall strømmede minutter økte med 34 prosent i juli og august sammenlignet med samme periode i 2019.  Innenfor området sport var veksten på hele 52 prosent.

- Viaplay er en unik nordiske strømmehistorie med svært engasjerte seere og vi ser nå frem til å ønske nye kunder velkommen i både Norden og i nye markeder som Baltikum fra neste år, sier Jensen.