Saken blir oppdatert.

TV 2 sikrer seg langsiktige rettigheter til å vise kamper på alle de øverste nivåene i norsk håndball og ishockey frem til 2030. Gjennom et strategisk samarbeid med det nystartede selskapet My Game, skal det produseres og strømmes breddekamper i et omfang som aldri tidligere har vært gjennomført, ifølge en pressemelding fra kanalen.

Automatiserte og intelligente kameraløsninger skal gjøre det mulig å strømme mange tusen kamper i året.

- Dette er en viktig strategisk satsning for TV 2 som allmennkringkaster, og en stor mulighet for idretten. For dette handler ikke bare om rettigheter, men om langsiktige partnerskap som skal løfte både toppen og bredden i håndballen og ishockeyen i Norge, sier administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes i meldingen.

My Game er et nytt selskap etablert av de tidligere Discovery-toppene Harald Strømme og Edvard Tveten.

- Med automatiserte kameraer får vi ned produksjonskostnadene til et nivå der vi potensielt kan strømme flere hundre tusen kamper i året, sier Strømme.

Dermed skal Strømme og Sandnes, som tidligere har konkurrert om store sportsrettigheter som Eliteserien og OL, nå spille på samme banehalvdel.

Strømme mener TV 2 er den ideelle partneren for My Game.

- Ingen andre har samme kraft til å løfte frem norske idrettsprestasjoner som TV 2, med sin redaksjonelle styrke og mange nyhetsflater.

My Game har inngått et samarbeid med NEP som skal levere teknologi og kamerautstyr til norske arenaer. Strømme understreker at verken klubber eller forbund må investere i produksjonsutstyr.

- Vi skal rett og slett lage et breddetilbud som publikum aldri før har sett, der norske idrettsklubber får nye inntektsstrømmer de aldri tidligere har hatt, sier Strømme.

- Norsk idrett er TV 2 Sportens hjemmebane. Derfor føles langsiktige avtaler med sterke nasjonale aktører som håndball og ishockey både riktig og viktig. For redaksjonen representerer dette noen spennende muligheter. TV 2s sportstilbud er mye mer enn Champions League og Tour de France. Vi brenner minst like sterkt for norsk idrett, både topp og bredde, på is, snø, parkett og gress. Vi er solide borte, men aller best på hjemmebane, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.