Schibsted-sjefen refser VGs dekning av ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for Oljefondet. Det kommer frem i et intervju og et foredrag på NHH der Kristin Skogen Lund ble spurt om prosessen rundt ansettelsen av den nye oljefondsjefen.

- Jeg har vært jævlig irritert på den Tangen-saken, sier Kristin Skogen Lund på en video som er lagt ut hos Finansavisen.

Mediesjefen sier hun kjenner seg igjen i presset Tangen var utsatt for.

- Ja, det gjør jeg i veldig stor grad, og det blir jo et paradoks for meg siden Schibsted eier VG, som har vært et av mediene som har kjørt han aller hardest. Samtidig skal jeg som konsernsjef ikke påvirke deres redaksjonelle beslutninger, og det har jeg åpenbart ikke gjort siden de har kjørt saken som de har, så det er vel et bevis på det, fortsetter Skogen Lund. 

Her kan du se klippet med Schibsted-sjefen hos Finansavisen og Hegnar TV. 

Selv om Schibsted eier VG, mener Skogen Lund hun står fritt til å mene noe om dekningen.

– Jeg er jo et fritt menneske med ytringsfrihet, så jeg er ikke redd for å si at jeg har irritert meg over saken. Jeg synes det er helt vanvittig hva han har vært utsatt for, sier Skogen Lund.

Vekker oppsikt med uttalelser
Uttalelsene vekker oppsikt og flere medier har kastet seg over intervjuet. Dagens Næringslivs kommentator Eva Grinde mener Schibsted-sjefen klusser med rollen sin og avslører også manglende samfunnsforståelse

- Omdømme er skjøre saker, og behøver ikke handle om reelle forhold, men om oppfatninger. Det er derfor hun som medieeier ikke bør falle for fristelsen til å sable ned VGs journalistikk offentlig, uansett hvor irritert hun har vært. Trodde Skogen Lund hun var på middagsselskap med sine egne, spør Grinde. 

Til Dagens Næringsliv sier VGs sjefredaktør Gard Steiro at avisens dekning av den kontroversielle Tangen-saken var riktig.

– Kristin Skogen Lund står som enhver borger i Norge fritt til å mene noe om ansettelsen i Norges Bank og medienes dekning av den saken. Vi i VG står helt og fullt inne for den dekning vi har hatt av den saken. Jeg mener det er helt riktig av mediene å belyse alle sider ved ansettelsen i en så sentral stilling. Oljefondet er en svært viktig institusjon, og det skulle bare mangle at mediene og VG belyser alle sider ved den saken, sier Steiro.