I løpet av tre år har Schibsteds digitale brukerinntekter doblet seg, fra 500 millioner til én milliard norske kroner. I en melding heter det at "veksten er et resultat av en offensiv satsing de siste årene".

- Dette er et viktig steg på veien for å nå målet vårt om digitalt bærekraftige mediehus. Vi hadde aldri klart å nå milliarden uten summen av all vår kompetanse, og et godt samarbeid internt, sier direktør for brukerbetaling i Schibsted, Tor Jacobsen, i en melding. 

Det har lenge vært et mål for Schibsted-konsernet, som gir ut aviser som VG, Aftenposten og Aftonbladet i Sverige, å passere én milliard kroner i omsetning fra digitalt avissalg i 2020. Da Schibsted-avisene gjorde opp status for 2019 tidligere i år, manglet det 100 millioner kroner på å nå drømmegrensen. 

Nå er det klart at Schibsted har passert milliarden i omsetning noen måneder før tiden ettersom det fortsatt gjenstår et kvartal av regnskapsåret 2020. 

-  Vi har et mål om én milliard i omsetning i år og vi begynner å nærme oss, sa Schibsted mediesjef Siv Juvik Tveitnes til Kampanje i februar. 

Les også: Schibsted-toppen nær å sprenge drømmegrense: - Vi har et mål om én milliard i omsetning

Har over 800.000 abonnenter
Til sammen har Schibsteds mediehus i Norge og Sverige hele 830.000 digitale abonnenter. Inkluderer man papirabonnenter, er tallet på over 1,2 millioner. Det norske og svenske markedet teller totalt 15 millioner mennesker.

- Vi ser ofte til The New York Times, som er en av de ledende aktørene i vår bransje. Til sammenligning har de fem millioner digitale abonnenter, fordelt på hele det globale markedet. Utviklingen til Schibsted og andre medieselskaper i Norge og Sverige viser at vi ikke ligger langt bak. Det gir grunn til optimisme, sier Jacobsen.

Det skal også legges til at koronaviruset har gitt avishusene et godt marked for salg av avisabonnement. 

Les også: Koronavirus øker digitalt avissalg: - Supertrender forsterkes under kriser

Satser på video og lyd
I letingen etter nye inntektsstrømmer, har det vært viktig for Schibsted å identifisere hva som øker verdien for abonnentene, som det å tilby flere ulike kombinasjoner av produkter og tjenester. 

- Vi ser hele tiden på hvordan vi kan sette sammen eksisterende og nye tjenester til attraktive abonnementspakker. Vi har blant annet lansert E24+, som nå kan kombineres med våre andre abonnementsprodukter. Denne typen grep ønsker vi å gjøre mer av fremover, sier Jacobsen. 

Jacobsen mener at å investere i godt og attraktivt innhold er oppskriften på videre suksess:

- I bunn og grunn handler det om å selge innhold som har høy kvalitet og er attraktivt for kundene. Både video og lyd vil også være en stadig mer naturlig del av våre betalingsprodukter. En milepæl er at vi i disse dager ruller ut vår egen podkastspiller i appene våre. Vi skal også øke satsingen på ulike nisjeprodukter i tiden som kommer, sier Jacobsen.