Norge møtte Østerrike i Nations League fredag kveld. Landslaget hadde ikke spilt kamp siden novemeber 2019 på grunn av koronasituasjonen og det var knyttet stor spenning til hvordan Erling Braut Haaland og de andre norske spillerne ville møte Østerrike.

Haaland skåret sitt første landslagsmål, men det ble med det ene målet for Norge som tapte kampen 1-2 på Ullevål Stadion.

TV 2 viste kampen på sin hovedkanal og kampen samlet 479.000 seere. På det meste var 620.000 nordmenn innom kampen, klokken 22.30.

Seertallene gir en andel på 38.8 prosent i aldersgruppen 10 til 79 år. Andelen i aldersgruppen 20 til 49 år var på hele 47.7 prosent. 

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen kaller seertallene gode.

- Seertallene var veldig gode, og gir grunnlag for litt optimisme med tanke på kampen i kveld. Det var en beinhard konkurranse fredag kveld fra NRK og det å hente de tallene viser at landslaget har gjort en god jobb for oss, sier Jansen Hagen til Kampanje.

- Dette forteller at selv om det ikke akkurat var propagandafotball så sier det litt om forventningene som ligger der til det norske landslaget og spesielt når vi også har en generasjon med nye og fremadstormende spillere, fortsetter han.

Norge møter Nord-Irland borte mandag kveld. Kampen går på TV 2 klokken 20:45.