Det ferske spissparet Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland stjal showet da Norge møtte Nord-Irland i Nations League mandag kveld. De to spissene satte inn to mål hver da Norge knuste Nord-Irland 5-1 i Belfast.

TV 2 viste kampen på deres hovedkanal der 558.000 seere fulgte kampen. På det meste var 633.000 seere innom kampen, klokken 22.00.

Kampen hadde en seerandel på 47,5 prosent i aldersgruppen 10 til 79 år, og gårsdagens målfest samlet 79.000 flere seere enn fredagens tap mot Østerrike

- Landslaget leverer
TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen kunne mandag kveld juble for både målshow og at TV 2, sammen med NRK, sikret seg TV-rettighetene til flere Nations League-kamper, og det som er enda gjevere, to EM-sluttspill.

- Landslaget leverer varene! Svært fornøyd med tallene både fredag og mandag. I går fikk vi lov å feire den nye rettighetspakken vi sikret oss - med to EM-sluttspil og tre kvalifiseringer - med en storseier til Norge. Det lover godt for fortsettelsen, sier Jansen Hagen til Kampanje.

Les også: TV 2 og NRK sikret seg Fotball-EM

- 20 års ørkenvandring
Norges neste kamp er ikke før 8. oktober, da Serbia venter i EM-play off. TV 2s sportsredaktør skulle gjerne hatt ny landskamp allerede i morgen nå som Haaland og Sørloth er i kanonform. 

- Jeg skulle gjerne hatt ny kamp i morgen med de superspissene Norge har og den interessen vi ser at er rundt Erling Braut Haaland & co, men nå teller vi ned til seriepremiere Premier League lørdag, så vi skal effektivt korte ned på ventetiden til neste landskamp, sier Jansen Hagen.

- Det er til gjengjeld den største landskampen på mange år. Playoff mot Serbia har vi store forventninger til. Både sportslig og på seertall. 20 års ørkenvandring for det norske herrelandslaget uten mesterskap. Nå skal det ta slutt, fortsetter sportsredaktøren.

Romania leder Nations League-gruppen etter fire poeng på to kamper, med Norge og Østerrike rett bak med tre poeng hver. Nord-Irland ligger sist med ett poeng.