Første episode av «Landskampen» sesong to hadde premiere på TV 2 klokken 20 fredag kveld. Programmet har fått massiv omtale i forbindelse med programleder Petter Northugs siktelse forrige måned.

Første episode har en Total Screen Rating på 436.000 seere. 329.000 av dem så programmet direkte på TV 2 fredag kveld. Det ga en andel på 25,9 prosent blant seere mellom 10 og 79 år.

- Det tror jeg TV 2 er veldig godt fornøyd med. Programmer som samler over 300.000 er sterkt i 2020. Jeg vil tro det er et program som har potensial til å bygge på seg også med strømming, sier TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom.

Northug, som er programleder i «Landskampen» sammen med svenske Gunde Svan, er siktet for oppbevaring av narkotika og fartsovertredelse.

- Har fått ekstra oppmerksomhet
Kanaldirektør Trygve Rønningen har sagt til Kampanje at TV 2 valgte å sende programmet som planlagt av hensyn til deltakerne, produksjonen og samarbeidspartnerne, men at de ville tone ned Northugs rolle i markedsføringen.

- Det er opplagt at de har fått ekstra oppmerksomhet rundt programmet, kommenterer Massaiu.

«Landskampen» møtte tøff konkurranse fra NRK og «Monsen på villspor» i sin første time. Dette programmet hadde 789.000 seere og en andel på 57 prosent på NRK1.

Senere fikk TV 2s vinterhelter konkurranse fra «Lindmo» med 549.000 seere og en andel på 45 prosent.

- Jeg tenker at dette er kjempebra med tanke på konkurransen vi har fra NRK på fredag. Dette er en solid start og forhåpentligvis øker det, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

God start for «Farfar»
Hun gleder seg også over «Senkveld» har en Total Screen Rating på 446.000 seere på premieren og at «Skal vi danse» øker til en Total Screen Rating på 643.000 på lørdag.

Lørdag var det også duket for premiere på det nye humordramaet «Farfar» med Sven Nordin. 402.000 fulgte sendingen på lineær-TV og ytterligere 211.000 har sett episoden i reprise, i opptak eller på TV 2 Sumo.

- Dette leverer over forventning. Vi er utrolig glade for at en ny dramaserie ser ut til å fenge seerne. Det virker ikke som om de er helt enige med anmelderne, så det er utrolig gøy å se at den starter så bra, sier Haldorsen.

Anmelderne har, som TV 2s programredaktør er inn på, vært tilbakeholdne i møte med «Farfar». VG ga serien terningkast to. NRK var bare noe mer begeistret i sin terningkast tre-anmeldelse.

Les også: Kloppen hyller dansk TV-kollega: - Elsker at hun roper høyt på vegne av oss alle

Helgens mest sette TV-program ble igjen «Nytt på nytt» med 885.000 seere og en andel på 64 prosent.